![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2007
![]() |
Edycja rozdziałów DVD
Witam
To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. W związku z tym,że czynie pierwsze kroki w techniice edycji wideo pojawiły sie problemy. A więc do rzeczy. 1.Mam zgrany materiał z 4 płytek miniDVD w postaci plików w róznych folderach(VOB,IFO,BUP). 2.W kazdym folderze połaczyłem pliki VOB programem VobMerge...poszło ok 3.Za pomocą DVD shrink wykonałem ReAuthor dodając po kolei odpowiednie Title z każdego z czterech VOB. 4.Wygererowany materiał zgrałem na płytke DVD z mała rekompresją i byłoby prawie ok gdyby................. Przeskakując pomiedzy rodziałami na odtwarzaczu DVD mam np: rozdział 1,2,3,4 a potem zamiast 5,6 znowu 1,2 itd, tak jakby z następnego title.Oczywiście przeskakuje ale ta numeracja jest pochrzaniona. Podejrzałem sobie programem IFOedit i rzeczywiście w każdym Title jest kilka chapterów.Przeskakuje po każdym chapterze z kolejnych title tyle,że numeracja w nowym i każdym nastepnym title zaczyna sie od początku. I moje pytanko czym i jak to naprawić ?, pewnie IFOedit ale nie umiem sie w nim znaleźć. Pozdrawiam Piotr |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem, czy dobrze zrozumia***322;em, ale chyba po takim po***322;***261;czeniu masz wszystkie p***322;yty w oddzielnych VTS (nie wiem po co by***322; krok z pkt. 2).
A wtedy wszystkie tytu***322;y maj***261; niezale***380;n***261; numeracj***281; rozdzia***322;***243;w. Je***347;li chcesz wszystko po***322;***261;czy***263; w jeden tytu***322; z kolejnymi rozdzia***322;ami zastosuj DVD2Onez opcj***261; Seamless join. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2007
![]() |
Cytat:
No i o to własnie chodzi i było źle. Cytat:
No i dodałem menu nawigacyjne. Ale z programem z chęcia się zapoznam. Pozdrawiam i dziekuję Piotr |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|