Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.01.2007, 08:48   #1
golibroda
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.01.2007
golibroda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Edycja rozdziałów DVD

Witam

To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie.
W związku z tym,że czynie pierwsze kroki w techniice edycji wideo pojawiły sie problemy.

A więc do rzeczy.

1.Mam zgrany materiał z 4 płytek miniDVD w postaci plików w róznych
folderach(VOB,IFO,BUP).
2.W kazdym folderze połaczyłem pliki VOB programem VobMerge...poszło ok
3.Za pomocą DVD shrink wykonałem ReAuthor dodając po kolei odpowiednie Title z każdego z czterech VOB.
4.Wygererowany materiał zgrałem na płytke DVD z mała rekompresją i byłoby prawie ok gdyby.................

Przeskakując pomiedzy rodziałami na odtwarzaczu DVD mam np: rozdział 1,2,3,4 a potem zamiast 5,6 znowu 1,2 itd, tak jakby z następnego title.Oczywiście przeskakuje ale ta numeracja jest pochrzaniona.

Podejrzałem sobie programem IFOedit i rzeczywiście w każdym Title jest kilka
chapterów.Przeskakuje po każdym chapterze z kolejnych title tyle,że numeracja w nowym i każdym nastepnym title zaczyna sie od początku.

I moje pytanko czym i jak to naprawić ?, pewnie IFOedit ale nie umiem sie w nim znaleźć.

Pozdrawiam
Piotr
golibroda jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.01.2007, 12:14   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wiem, czy dobrze zrozumia***322;em, ale chyba po takim po***322;***261;czeniu masz wszystkie p***322;yty w oddzielnych VTS (nie wiem po co by***322; krok z pkt. 2).

A wtedy wszystkie tytu***322;y maj***261; niezale***380;n***261; numeracj***281; rozdzia***322;***243;w.

Je***347;li chcesz wszystko po***322;***261;czy***263; w jeden tytu***322; z kolejnymi rozdzia***322;ami zastosuj DVD2Onez opcj***261; Seamless join.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2007, 13:09   #3
golibroda
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.01.2007
golibroda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale chyba po takim połączeniu masz wszystkie płyty w oddzielnych VTS (nie wiem po co był krok z pkt. 2).
Tak, scaliłem każdą mała płytkę do jednego (osobnego VOB'a)

Cytat:
A wtedy wszystkie tytuły mają niezależną numerację rozdziałów.
No i o to własnie chodzi i było źle.

Cytat:
Jeśli chcesz wszystko połączyć w jeden tytuł z kolejnymi rozdziałami zastosuj DVD2Onez opcją Seamless join.
Spróbuję, choć poradziłem sobie inaczej. Za pomocą TNPGEnc usunąłem niepotrzebne rozdziały i nadałem rozdziały tylko kolejnym "kawałkom".
No i dodałem menu nawigacyjne.

Ale z programem z chęcia się zapoznam.

Pozdrawiam i dziekuję
Piotr
golibroda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: