![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Ma ktoś DVD2One 1.2 ? jak wrażenia ?
właśnie ktoś już testował ? bo ja mam ale brakuje mi seriala i nie zabardzo jestem w stanie określić czy zdecydowanie lepszy
słyszałem że lepiej kompresuje długie filmy a ja mam do skompresowania prawie 3h (na jedną DVD) i nie zabardzo wiem czym (ale nie dłużej niż 2h cały proces) jak ktoś ma wersje 1.2 niech podzieli się wrażeniami
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
W nowym DVD2One masz mozliwosc wyboru pomiedzy Constant a Variable BITRATE. Po za tym podaj mi na priva adres Twojego maila, to wysle Ci cos czego nie masz
![]() Pozdrawiam.
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
lukas155@wp.pl bede wdzieczny
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
A poza wymianą crackami, coś konkretnego?
Który tryb lepszy? który gorszy, który szybszy, czy Constant czy Variable, który lepiej użyć do movie-only, a który do full-disk, który dla długich filmów, a który dla krótszych, no i czy długich movie-only? czy też dla full-disk? a krótkie to jakie? Który zrobi film bardziej ostry, a który z "blokami", a który rozmyje obraz? Podpowiem nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi, autorzy DVD2One chcieli dobrze, ale zdaje się że poszli złą drogą. Prawda jest taka, że trudno jednoznacznie stwierdzić który tryb do czego wykorzystać, zresztą sami autorzy tego nie wiedzą, bo jest to niemożliwe do stwierdzenia. Po tym numerze DVDShrink zaczyna poważnie przebijać DVD2One, zwłaszcza że jest darmowy. Engine zastosowany w DVD2One, został już wcześniej użyty w DVDShrinku i to w o wiele bardziej właściwy sposób.
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Nie wiem jak z jakoscia , bo uzywam CCE do wykonywania kopii filmow ( a dokladniej DVD2DVD-R + CCE 2.50 ). Ale kolega prosil, a ja akurat mam Vitaminke wiec mu na poczte poslalem....
Pozdrawiam.
![]() |
|
|