![]() |
a sprubój coś takiego
na notebooku zainstaluj DaemonTools aby utworzyć napęd wirtualny i udostępnij w sieci obraz płyty zamontuj w tym napędzie w stacjonarnym kompie mapuj dysk sieciowy i wskaż ten wirtualny napęd i teraz sprubój wypalać |
Wiem, że fat32 nie obsłuży tak dużych plików, mam w kompie z Win98Se również partycję NTFS i Paragon NTFS ale to też nie pomaga.Zauważyłem jednak, że dvd shrink powskazaniu docelowej partycji fat32 sam dzieli obraz na mniejsze pliki dodają plik *.mds za pomoca którego DvdDecrypter pali płykę bez problemu.Problem więc częściowo rozwiązany.
|
FAT32 nie potrafi zapisać plików większych niż 4GB po prostu jest to niemożliwe tak więc musisz zrobić coś aby nagrane dane były w jakiś sposób podzielone na mniejsze cześci (alcohol 120% to potrafi) lub stworzy partcje NTFS ;)
PS Program Paragon Mount Everything potrafi montować partycje NTFS :) |
Próbowałem, ale nero nie widzi tak udostępnionego napędu, nawet mapowanie nie pomaga.
|
a moze bys udostepnil nagrywakre przez siec inagral z notebooka
|
Może ktoś pracuje na win98 i poradził sobie z problemem nagrywania filmów dvd do obrazu a następnie wypalaniem tego na DVD ?
|
Nie mam zamiaru za każdym razem przepinać, szukam innego rozwiązania.
|
Mozesz przepiac nagrywarke do notebooka i nagrac.
|
Fat32 a nagrywanie przez sieć z NTFS
Mam w domu stacjonarny komputer z win98SE i nagrywarką DVD, oprócz tego
notebooka z Win XP.Obydwa komputery są w sieci. Na notebooku mam zapisanych kilka plików obrazów płyt DVD o wielkości ponad 4GB. Chciałbym nagrać te pliki z poziomu stacjonarnego komputera z Win98SE, lecz po załadowaniu pliku obrazu Nero i DVD Decrypter widzą tylko 300 MB. Instalowałem różne programiki do odczytu NTFS pod Win98 ale nie pomogło. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:06. |