Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.01.2005, 18:25   #1
krawiecow
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika krawiecow
 
Data rejestracji: 28.01.2005
Posty: 14
krawiecow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Film 8x kicha ???

Witam,
nagralem filmik predkoscią 8x na plytke verbatima 8x dvd+r i sa moomety ze sie przycina a jak nagralem ta sama plytke predkoscia 4x wszystko jest ok ! Wina plyty czy nagrywarki??
nagrywarke mam ze 2 miesiace: lite-on 1633s bios:bsos
HELP
krawiecow jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.01.2005, 19:28   #2
qfir
_____________________
 
Avatar użytkownika qfir
 
Data rejestracji: 03.01.2005
Posty: 714
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wina plyty, nie polecam nagrywania plyty maxymalna predkoscia, zwlaszcza plyt DVD
qfir jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2005, 19:57   #3
sight
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika sight
 
Data rejestracji: 01.11.2004
Posty: 569
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wina nagrywarki
__________________
sight jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2005, 20:00   #4
krawiecow
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika krawiecow
 
Data rejestracji: 28.01.2005
Posty: 14
krawiecow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no panowie zastanówcie sie !
A moze ktos, wie o co tu chodzi i ma mocne argumenty na popaercie swej tezy?? A moze to wina tego ze nie mialem zainstalowanych sterow Aspi??
Nagrywalem DVD decrypterem.
krawiecow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2005, 21:31   #5
medyk72
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.09.2004
Lokalizacja: Paryż
Posty: 16
medyk72 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A nie masz jakiegoś wskaźnika bufora nagrywania czy czegoś podobnego żeby popatrzeć co nie wyrabia - jak bufor pełny przy zapisie - znaczy nagrywarka lub płyta , a jak sie zapełnia i pustoszeje na przemian - znaczy system nie wyrabia z podawaniem danych (8x na DVD - to już troche). Poza tym przyczyny mogą być też prozaiczne - uruchomienie jakiegoś innego programu w czasie nagrywania itd... mnie sie kiedyś w czasie nagrywania odpalił Norton i zaczął skanować system - jak co piątek - i potem też mi film skakał Ale napewno ktoś mądrzejszy jeszcze coś dopisze. Póki co wypalaj na 4x
medyk72 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2005, 13:00   #6
krawiecow
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika krawiecow
 
Data rejestracji: 28.01.2005
Posty: 14
krawiecow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
bufor jest ok, nie spada, dzieki za pomoc.
Sprobuje nagrac 8x na plytach platiniuma dvd+r i zobacze efekty.
O wszystkim zamelduje !
krawiecow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2005, 19:32   #7
knydel
God Father
 
Avatar użytkownika knydel
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 463
knydel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja na TDK (-) miałem ten sam problem


EDIT
nagrywarka: Litek1633
bios: bs06
__________________
"Za stodołą, gdzieś na płocie, Kogut gromko pieje. Zaraz przyjdę, miła, do cię Tylko się odleję."
knydel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2005, 22:07   #8
medyk72
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.09.2004
Lokalizacja: Paryż
Posty: 16
medyk72 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wymądrzałem sie dwa posty wyżej , a dziś mnie spotkało to samo... hehe - los jest przewrotny. Próbowałem nagrać płytke (Verbatrim DVD+R 8x certified advanced Azo) na mojej nagrywarce zewn. (16x) i qpa. Te same objawy (fatum jakieś czy co?) Film pozrywany, ale tak gdzieś od połowy mniej więcej. Nawet nie żadna produkcja - tylko kopiowałem z DVD+RW które nagrałem wcześniej. Użyłem do tego Nero i najpierw zrobiłem obraz na twardzielu. Drugi raz włożyłem płytke Philipsa - też certyfikowaną na 8x, ale zapuściłem na 4x i sie wypaliło bez problemu. Zauważyłem tylko że na Verbatrimie płyta jest jakby nie do końca wypalona - około 1 cm od krawędzi jest inny kolor, a na Philu cała płyta jednolita. Może fucktycznie płytki Verba sie psują, ale nie miałem już odwagi palić 8x na Philu - bo jednak troche droga ta zabawa póki co. Pozdr.
medyk72 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.