![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() |
Film z DVB na DVD co dalej ?
Witam
Mam zamiar zrobić plytkę dvd z materiału tv sat zgranego z karty dvb za pomocą programów do authoringu. Mam takie programy: 1) PVAStrumento 2.0.30 2) MPEG2VCR 3.14 3) TMPGEnc Plus 2.524.63.181 4) DVD Patcher 1.06 5) TMPGEnc Source Creator 2.1.3.8 6) TMPG DVD Author 7) Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator Najpierw zgrałem przykładowy materiał "canalplus.mpg" z tv sat (karta Sky Star2) który ma ok. 2,60Gb Ten plik mpg otworzyłem w PVAStrumento , zdemuxowałem i wyszły 2 pliki : a) canalplus.mpg.mpv (plik video) b) canalplus.mpg.mpa (plik audio) Co dalej trzeba zrobić z tymi 2 plikami? Przeczytałem że następnie trzeba poprawić GOP-y w programie MPEG2VCR 3.14 w zakładce Video GOP fixer. Ale w dalszym ciągu operuję tylko na pliku video. Co trzeba zrobić dalej? Czy można już zrobić authoring i wypalić płytkę dvd? Gdy importuje ten plik video do Movie Factory 3 to wszystko jest ok ale bez dźwięku. Jak te 2 pliki znów scalić żeby był jeden tak jak na początku z dźwiękiem? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvb2dvd/
Wszystko masz opisane, krok po kroku... Poza tym korzystaj z funkcji szukaj tego forum. Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|