Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
11.01.2013, 15:21 | #1 |
|
Film DVD - lektor i niechciane napisy
Witajcie.
Przeszukałem chyba wszystkie fora w Internecie i nie znalazłem odpowiedzi na interesujące mnie pytanie. Sprawa wygląda tak: Pobrałem na dysk film DVD (4.35GB). Jak się okazało, po jego nagraniu na płytę i odtworzeniu przez kino domowe, film zawiera zarówno polskiego lektora, jak i polskie napisy. W porządku. Problem w tym, że ta wersja ma "obcięte" menu, tak więc nie mam możliwości wybrania tylko lektora (ta wersja by mnie bardziej interesowała), w wyniku czego, po uruchomieniu filmu wyświetlają mi się napisy na ekranie, a w głośnikach słucham polskiego lektora. Jest to denerwujące i chciałbym nagrać ten film w ten sposób, aby na ekranie nie wyświetlały się napisy. Jak się domyślam jeden z poniższych plików odpowiada za napisy: VIDEO_TS.BUP VIDEO_TS.IFO VTS_01_0.BUP VTS_01_0.IFO Pozostałe pliki: VTS_01_1, VTS_01_2, VTS_01_3, VTS_01_4, VTS_01_5 - to już samo wideo. Czy istnieje możliwość w jakiś sposób "przerobić" odpowiedni plik, aby nie wyświetlały się na telewizorze napisy? Bardzo proszę o pomoc. [EDIT] Problem rozwiązany. Po godzinie kombinowania, przypomniałem sobie, że na pilocie istnieje taki guzik jak "subtitle". Po jego wciśnięciu napisy zniknęły. Ostatnio zmieniany przez BarteQ : 11.01.2013 o godz. 15:31 Powód: Problem rozwiązany. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
Tagi |
dvd, film, lektor, napisy, usunac |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
Podobne dyskusje | ||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
MPEG 4, dvd i napisy. | fuckie | DVD-Video | 0 | 14.07.2010 23:42 |
jak podzielić napisy i film 1,43gb? | hakowyt | DivX, Xvid, Matroska i inne | 8 | 07.01.2010 17:38 |
napisy na DVD | bohlen | Napędy optyczne DVD | 1 | 26.02.2006 15:45 |
Film w 2 czesciach + napisy przerobic na DVD | nikolb | DVD-Video | 2 | 21.12.2005 22:35 |
Oryginalny film DVD + polskie napisy?? | Jimbeam1 | DVD-Video | 3 | 09.02.2004 14:18 |