![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.08.2005
![]() |
jak uzyskać wyższą rozdzielczość
Posiadam karte tv Avacs i mam problem z uzyskaniem wyższej rozdzielczości przy zgrywaniu materiału z kamery analogowej zgrywa tylko z rozdzielczością 320 na 240 czy jest jakiśprogram pozwalający na uzyskanie innych rozdzielczości (mowa o rozdzielczości na wejściu do karty bo dalej moge ustawiać jak chce )
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Nie wiem czy o to chodzi. Ale sprobuj moze programu iuvcr.
http://www.iulabs.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
a da sie tam ustawić na nagrywanie formatu mpg2 ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Nie pamietam juz dokladnie bo dosc dawno uzywalem ten program. Ale pamietaj, ze w twoim przypadku masz pewne ograniczenie. Ograniczenie sprzetowe. Sama karta tv je wprowadza. Ona sie nie nadaje, zeby zrzucic material do mpg2. Mozna co prawda troche pokombinowac ale efekt nie bedzie najlepszy. Wlasnie z tego powodu w chwili obecnej zrzuca ci do w/w rozdzielczosci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
moja karta to Avacs MPEG TV STUDIO i ma kompresje mpeg1 mpeg2 i mpeg4 tym twoim programem da sie zmieniać rozdzielczość ale nie moge znaleść funkcji żeby od razu robił kompresje na mpeg2 może znasz jakieś inne programy co to potrafią ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Karta posiada i owszem ale programowe zgrywanie, a nie sprzetowe. A to jest duza roznica. Poza tym zgrywajac nalezy uzywac odpowiednich kodekow (morgana bodajze - sa dosc dobre) do tego. To nie jest tak hop-siup i sobie zgrasz. Troche zabawy to wymaga. No i zrob to dwuetapowo najpierw zgraj sobie do tej wymaganej rozdzielczosci , a potem kompresja do mpg2. Bedzie lepszy efekt, a przynajmniej powinien.
BTW. I nie pytaj sie mnie o takie rzeczy na gadu. Jak bede mial czas i odpowiednia wiedze to napisze na forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|