Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2005, 16:06   #1
PaTus
Bywalec

Data rejestracji: 09.11.2004
PaTus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wielkość dvd przed nagraniem

Dosłownie,zależy mi na tym by programy poprawnie wyliczyły wielkość złożonego dvd. Głównie bawię się metodą "wielka trójka" nieznacznie ją modyfikując dla własnych potrzeb. Czy użyje reauthorist'a czy scenaid'a, zawsze po złożoniu filmu, wykracza on poza wartość płyty dvdr. Próbowałem już róznych kombinacji lecz, zawsze mniej lub więcej wykracza poza tą wartość. Dlaczego programy, chociażby te wymienione wyżej, źle wyliczają wielkość przyszłego dvd uzwględniając pozostawiony folder video_ts w katalogu roboczym. Chciałbym żeby po ustaleniu wielkości na 4482 czy 4489, wedle życzenia, złożona kompilacja faktycznie taka była.

Pozdrawiam
PaTus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.09.2005, 16:44   #2
Hit-man
Bywalec

Data rejestracji: 28.02.2005
Hit-man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Użyj programu VSO DivxToDVD on ci bardzo dobrze zmieści.
Hit-man jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2005, 17:55   #3
PaTus
Bywalec

Data rejestracji: 09.11.2004
PaTus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wiem, podobnie zrobi dvdshrink czy inny transkoder. ja jednak wolałbym pozostać przy kodowaniu za pomocą cce. Zdaję sobie sprawę że materiał który nieznacznie przekracza można przepuścic przez dvdshrink'a i problem z głowy, lecz ja wołabym nie używać tego typu oprogramowania. Nie będę mówił dlaczego bo każdy ma swoje racje.

Wciąż jednak nie wiem jak sobie poradzić z tym delikatnym problemem. Jest jakaś szansa żeby można było ustalić prawidłową wielkość dvd z gwarancją że taka będzie?
PaTus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2005, 18:58   #4
Hit-man
Bywalec

Data rejestracji: 28.02.2005
Hit-man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak chcesz używac CCE to użyj The Film Machine.
Hit-man jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2005, 22:05   #5
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@PaTus - obawiam się, że z zakładaną przez ciebie dokładnością do jednego MB się nie da. Zawsze musisz uwzględnić tolerancję - i to najlepiej w dziesiątkach MB.

@Hit-man - widzę, że nawet nie wiesz o czym mówisz. FYI Big3 nie służy do konwesji avi na DVD. Poczytaj sobie art http://www.cdrinfo.pl/artykuly/wielka3/
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: