![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() |
wielkość dvd przed nagraniem
Dosłownie,zależy mi na tym by programy poprawnie wyliczyły wielkość złożonego dvd. Głównie bawię się metodą "wielka trójka" nieznacznie ją modyfikując dla własnych potrzeb. Czy użyje reauthorist'a czy scenaid'a, zawsze po złożoniu filmu, wykracza on poza wartość płyty dvdr. Próbowałem już róznych kombinacji lecz, zawsze mniej lub więcej wykracza poza tą wartość. Dlaczego programy, chociażby te wymienione wyżej, źle wyliczają wielkość przyszłego dvd uzwględniając pozostawiony folder video_ts w katalogu roboczym. Chciałbym żeby po ustaleniu wielkości na 4482 czy 4489, wedle życzenia, złożona kompilacja faktycznie taka była.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.02.2005
![]() |
Użyj programu VSO DivxToDVD on ci bardzo dobrze zmieści.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() |
wiem, podobnie zrobi dvdshrink czy inny transkoder. ja jednak wolałbym pozostać przy kodowaniu za pomocą cce. Zdaję sobie sprawę że materiał który nieznacznie przekracza można przepuścic przez dvdshrink'a i problem z głowy, lecz ja wołabym nie używać tego typu oprogramowania. Nie będę mówił dlaczego bo każdy ma swoje racje.
Wciąż jednak nie wiem jak sobie poradzić z tym delikatnym problemem. Jest jakaś szansa żeby można było ustalić prawidłową wielkość dvd z gwarancją że taka będzie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.02.2005
![]() |
Jak chcesz używac CCE to użyj The Film Machine.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@PaTus - obawiam się, że z zakładaną przez ciebie dokładnością do jednego MB się nie da. Zawsze musisz uwzględnić tolerancję - i to najlepiej w dziesiątkach MB.
@Hit-man - widzę, że nawet nie wiesz o czym mówisz. FYI Big3 nie służy do konwesji avi na DVD. Poczytaj sobie art http://www.cdrinfo.pl/artykuly/wielka3/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|