![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
![]()
Witam,
od kilku dni próbuję przygotować filmy w formacie VCD z plików AVI. Wykonując dokładnie kolejne kroki opisane w poradnikach na ten temat, wykorzystując TMPGEnc 2.5 uzyskuję po wielu godzinach film z napisami, dźwiękiem, przycięty do odpowiednich wielkości. Niestety tak otrzymane filmy przy odtwarzaniu wyglądają tak jakby się zacinały, albo nie były wyświetlane wszystkie klatki filmu. Radość z oglądania ich żadna. Na jednym z forum widziałem już podobnego posta. Tam w odpowiedzi polecono pytającemu zainstalowanie dodatkowych kodeków. Po tej poradzie pytający napisał, że jest wszystko ok. Zrobiłem więc to samo, dla pewności sformatowałem dysk i położyłem na nowo system. Niestety efekty są wciąż takie same: film idzie dobrze w pierwotnym formacie AVI, po konwersji do VCD (sprawdzałem też SVCD) znowu się tnie. Co z tym zrobić? Pozdrawiam. PaKu2010 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Czy przypadkiem nie zmieniasz FPS filmu
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
FPS filmu sprawdzam GSpotem i do tego dobieram ustawienia TMPGEnc, więc to chyba nie to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Ten program jest pełną wersją? Skad go można ściagnąć w necie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2005
![]() |
mam ten sam problem i tez nie bardzo wiem co z tym poczac. Uzywalem juz kilku programikow do konwersji i za kazdym razem na wyjsciu mam "tnacy" sie na maxa film. Reszta jest jak najbardziej oki.
Juz pomalu nie mam sil ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|