Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2005, 00:21   #1
PaKu2010
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2005
Posty: 3
PaKu2010 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Film VCD się tnie - co robić?

Witam,
od kilku dni próbuję przygotować filmy w formacie VCD z plików AVI. Wykonując dokładnie kolejne kroki opisane w poradnikach na ten temat, wykorzystując TMPGEnc 2.5 uzyskuję po wielu godzinach film z napisami, dźwiękiem, przycięty do odpowiednich wielkości.
Niestety tak otrzymane filmy przy odtwarzaniu wyglądają tak jakby się zacinały, albo nie były wyświetlane wszystkie klatki filmu. Radość z oglądania ich żadna.
Na jednym z forum widziałem już podobnego posta. Tam w odpowiedzi polecono pytającemu zainstalowanie dodatkowych kodeków. Po tej poradzie pytający napisał, że jest wszystko ok. Zrobiłem więc to samo, dla pewności sformatowałem dysk i położyłem na nowo system. Niestety efekty są wciąż takie same: film idzie dobrze w pierwotnym formacie AVI, po konwersji do VCD (sprawdzałem też SVCD) znowu się tnie.
Co z tym zrobić?
Pozdrawiam.
PaKu2010
PaKu2010 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2005, 07:35   #2
l@mer
Bywalec
 
Avatar użytkownika l@mer
 
Data rejestracji: 19.12.2002
Lokalizacja: Capital City
Posty: 73
l@mer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy przypadkiem nie zmieniasz FPS filmu Tzn. czy nie dokonujesz konwersji z NTSC na PAL lub odwrotnie - to może byc powód przycinania.
__________________

Gibabyte P35-DS3R,Core2DuoE6750,2x1024MB SuperTalent DDR2, EVGA8800GTS 320MB, SATA II Seagate 320MB, LiteOn LH-20A1H
l@mer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2005, 14:52   #3
PaKu2010
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.02.2005
Posty: 3
PaKu2010 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
FPS filmu sprawdzam GSpotem i do tego dobieram ustawienia TMPGEnc, więc to chyba nie to.
PaKu2010 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 17:37   #4
robert8888
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.09.2004
Posty: 24
robert8888 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ten program jest pełną wersją? Skad go można ściagnąć w necie?
robert8888 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2005, 17:22   #5
-eXit-
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika -eXit-
 
Data rejestracji: 12.02.2005
Posty: 7
-eXit- w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam ten sam problem i tez nie bardzo wiem co z tym poczac. Uzywalem juz kilku programikow do konwersji i za kazdym razem na wyjsciu mam "tnacy" sie na maxa film. Reszta jest jak najbardziej oki.
Juz pomalu nie mam sil
-eXit- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.