![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2004
![]() |
Film ze stacjonarnej nagrywarki - czym skopiować/odtworzyć?
Witam
Zwracam się z problemem z którym zetknąłem się dzisiaj. Mam film ze ślubu kolegi przegrany z VHS na DVD-R na stacjonarnej nagrywarce Panasonica. Za nic nie mogę go odtworzyć - komputerowe nagrywarki DVD nie widzą płyty, tak jak i odtwarzacze - również mój stacjonarny odtwarzacz tej płyty nie widzi chociaż też Panasonic. Na nagrywarce stacjonarnej można go odtworzyć i oglądać, ale nigdzie indziej nie . Jak dobrać się do danych na tej płycie, czym odczytać , zripować by móc nagrać w standardzie DVD-Video by chodziło to na odtwarzaczach DVD. Czy da się to w ogóle czymś ugryść? Pozdrawiam Arten ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2004
![]() |
hmm, moze plyty nie sfinalizowano na panasiu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Udało się podejrzeć co jest na płycie za pomocą Nero:
![]() Zrobiłem backup Tracków na hdd - udało się zapisać dwa z czterech jako obraz ISO (3 i 4 , reszta nie rozpoznawalny format itp.), następnie spróbowałem zamknąć płytę - na 31% się wywalił. Zgrane tracki wypaliłem na dvd+rw - nagrał ale nie wiadomo co - nic nie widać żadnych plików . Do obrazów ISO na dysku też niczym się nie mogę dobrać. Chyba tego filmu na kompie nie obejrzę... Może płytę da się sfinalizować (zamknąć sesje) tylko na stacjonarnej nagrywarcę. Nie wiem. Jeżeli ma ktoś jakieś sugesje to poproszę... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2004
![]() |
wlasnie myslalem o zfinalizownaiu na stacjonarce
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jutro pojadę do kolegi, który ma stacjonarną nagrywarkę - mam nadzieje że uda się to zamknąć. Jak włącza się finalizowanie płyty na stacjonarce?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|