![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2004
![]() |
Folder Audio TS
Czy żeby płyta DVD-R poprawnie się uruchamiała na stacjonarnym odtwarzaczu, to musi posiadać folder Audio_TS pomimo że jest pusty?
Sprawdzałem wiele płyt DVD ( oryginalne i z prasy ) każdy z nich właśnie posiada ten folder, wytłumaczcie mnie o co w tym wszystkim chodzi. Gdy zgrywam DVD Decrypterem to tworzy tylko folder Video_TS. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może tak: nowsze odtwarzacze nie powinny robić problemu przy braku folderu Audio_ts. Spotkałem się z płytkami, które go nie uwzględniały (tłokami oczywiście). Ale starsze mogą mieć z tym problemy, więc lepiej (mając na względzie kompatybilność) dołączać do kompilacji pusty folder Audio_ts.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Katalog "Audio_ts" napewno jest wymagany, gdy płyta jest w formcie DVD Audio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Reasumując wypowiedzi Kolegów:
folder AUDIO_TS jest WYMAGANY przez specyfikację DVD Video i jest integralną częścią struktury plików tegoż. Musi sie więc znajdować na płycie DVD Video mimo, ze jest pusty. Istnieją równiez płyty DVD Audio, gdzie folder AUDIO_TS jest folderem wiodacym. Mozna sobie wyobrazić płytę DVD Audio z pustym folderem VIDEO_TS. Zwykle tak nie jest, gdyż płyty DVD Audio mają dołożony w formie bonusów jakis materiał video tudzież pokaz zdjęć. Jeżeli ten folder pominiesz, to byc może płyta się odtworzy, tylko po co to robić... jak zauważyłeś rozmiar folderu wynosi 0B, tyle też miejsca zajmuje fizycznie na płycie, a jego pomięcie powoduje powstanie niezgodności ze standardem. Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Serdecznie dziękuję wszystkim za poradę również inni napewno skorzystają ponieważ gdy się np. ściąga z internetu film to zawsze jest tylko folder Video_TS.
Chyba można sobie np. w Windowsie zrobić czy też musi on być z danego filmu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Pewnie, że możesz go utworzyć w Windowsie, czy w czymkolwiek z ręki... nie musi być do konkretnego filmu - we wszystkich filmach DVD Video jest konkretnie pusty :-)
Niektóre aplikacje do authoringu (NERO) przy wyborze kompilacji DVD Video od razu domyślnie same tworzą ten folder. Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ja tylko dodam ze takimi plytami retailowymi ktore nie posiadaja pustego folderu AUDIO_TS sa 3 czesci... rezyserskiego Wladcy Pierscieni! Dla mnie paranoja jest jezeli ktos ma stary odtwarzacz a jest wielbicielem "wladcy...". Buli 3 x 300 zl za wydanie oprawione w skore i z figurka i... co? ZONK! WSTYD!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Rozumieć mam że jeżeli przeniosę folder Video_TS danego filmu do nero to on sam utworzy ten folder sam? Przepraszam że tak się dopytuję ale nigdy nie miałem do czynienia ze zgrywaniem filmów na DVD-R a mam trochę filmów i nie chcę spiepszyć coś. A głównym programem jaki używam jest Nero.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Niezupełnie. Po wybraniu w Nero kompilacji DVD-Video od razu zobaczysz w oknie kompilacji stworzone przez program foldery Video_ts i Audio_ts. Musisz teraz pliki z folderu Video_ts z HDD przenieść do folderu Video_ts w kompilacji Nero.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
kurczę, żeby tyle czasu gadać o folderze 0B pojemności? ![]() |
|