![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
czy da sie tylko nagrac?
dokonałem tylko archiwizacji w programie DVDrip 2.0 filmu *.avi chcac zamienic go na SVCD i teraz chce juz go wypalic na plytke zeby moc ogladac na stacjonarnym DVD, czy moge to zrobic za pomoca wymienionego programu? przypomne ze sa dostepne opcje: tylko nagrywanie, nagrywanie i archiwizacja i tylko archiwizacja. przekonwertowane pliki zajmuja 1,73GB, a ja ustawilem zeby sie zmiescilo na 700MB, dziwne to troche, prosze o porade i sory za moj debiut na formum;(
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Nie znam programu DVDrip ale przypuszczam że w wyniku konwersji powstały dwa pliki mpg po ok. 800 MB każdy, które można nagrać w nero wybierając nową kompilację svcd i przeciągając plik mpg do niej.
Rozmiarem 800 MB się nie przejmuj, plik mpg o tym rozmiarze nagrywany jako svcd wchodzi na płytkę 700 MB bez żadnych kombinacji typu overburning. Jeżeli wynikiem konwersji DVDripa są jakieś pliki obrazów cd (bin, iso) to można je nagrać prawie każdym softem do nagrywania płyt. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
wynikiem konwersji sa 3 pliki: dwa po 800MB, jeden 200pare mb, zaczalem wypalac, ale widze ze to szybko nie pojdzie-nero koduje video w 5min dopiero 5%, oj widze ze szkoda zachodu na to zamienianie formatow, chyba sie pomecze z ogladaniem filmow na kompie, dzieki za odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Ależ nie poddawaj się
![]() Jeżeli DVDRip robi konwersję do svcd i wynikiem jego pracy są dwa pliki mpg to rozumując logicznie powinny to być pliki mpg zgodne ze standardem svcd więc Nero nie ma powodu ich ponownie kodować. W ypalałem już wiele svcd w nero i zawsze gdy zapodałem mu pliki mpg zgodne ze standardem svcd przyjmował je bez krzyku i bez ponownego kodowania - tylko je analizował co trwa kilkanaście(diesiąt) sekund. Napisz co to są za pliki te po 800 MB to może coś poradzimy. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
no wlasnie tez sie dziwie ze nero je koduje i trwa to dlugo, w przypadku nagrywania jednej plyty jakas 1h + wypalenie, wiec cos jest nie tak z tymi plikami zrobionymi w DVDrip'ie, a sa to pliki o rozszerzeniach mpg, wykrywane w windowsie jako 'pliki filmowe mpeg' (tak jest napisane we wlasciwosciach) jeszcze pokombinuje w nero, bo pierwszy raz wypalam SVCD i moze cos przeoczylem, dam znac o postepach
|
|
|
|
![]() |
|
|