![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() |
![]()
Witam.
Mam probem tego typu iz - jestem początkujący w tym temacie !!! A mianowicie chodzi mi o... Posiadam kilkanaście plików VOB ściągniętych z netu sa to teledyski testy dolby itd... Mój problem to; że po zgraniu tych plików na płytke i odtworzeniu w DVD nie ma dżwięku ![]() Proszę o ewentualną pomoc i wskazówki... Pozdro |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Dzieki za pomoc...
Posiadam juz wszystkie programy ktore niby radza sobie z wyedytowanie pliku IFO z VOB-a ale niestety nie potrafie sobie z tym poradzic !!! Moze ktoś posiada jakis opis do ktoregos z tych programow ?! Z gory dziekuje. Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Redakcja
![]() |
Cytat:
Wgraj plik VOB do osobnego pustego katalogu. Nastepnie uruchom IfoEdit daj Create IFOs depnij Create 1 PGC only, Create chapter for each cell wczytaj VOBa z katalogu Destination directory - same as source i OK Powinien Ci sie utworzyć pliki IFO, dla VOBa. Pozdrawiam
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Dziekuje za pomoc !!! Zlapalem juz podstawy i teraz wiem o co biega w tych VOB-ach...
To co napisales jest zgodne z prawda !!! Aczkolwiek majac plik VOB-a jakos tam nazwany np. Madonna - Frozen.VOB \ niestety pr.IfoEdit nie bedzie chcial go rozpoznac z powodu nazwy jego przed rozszezeniem !!! Musimy manualnie zmienic go na odpowiadajacy formatowi DVD tz. Vts_01_1 Vts_01_2 Vts_01_3...itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Cytat:
Próbowałem zrobić to co napisałeś , z plikami ściągniętymi z netu film Troya. Niestety mimo iż ifoedit utworzył nowe pliki do menu to w dalszym ciągu WinDVD twierdzi że to nie są prawidłowe pliki DVD. Co ewentualnie mogę jeszcze zrobić , jaką metodę lub program zastosować aby wszystko działało jak się należy. Dodam iż same pliki vob działaja bez zastrzeżeń jednak razem z menu nie chce chodzić pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Witam
Z tego co opisujesz to troche dziwne, ze WINDVD wywala Ci jakies bledy poniewaz IFOEDIT nie ingeruje w plik VOB-a tylko dodaje mu parametry do poprawnego czytania po przez DVD, a plik VOB-a pozostaje nie zmieniony... Ale przypadkow bywa sporo w tym temacie wiec powodow moze byc tysiace... Moze sproboj to zrobic pr. DVDLAB w ktorym mozesz powyciagac z VOB-a sciezki dzwiekowe itd... i bezposredno zgrac go po tym do ISO lub bezposredno na DVD... Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Redakcja
![]() |
Cytat:
![]() W takim przypadku musisz mieć poprostu oryginalne pliki ![]() W tej sytuacji mozesz pozbyc się menu - w sensie wyjąć z tych VOBów sam film i zrobić authoring tegoz filmu, lub byc nieco bardziej kreatywnym i samemu zrobić jakieś proste menu... Pozdrawiam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() w ktorym pliku są napisy do filmu, czy jest program do podglądu tych napisów? z góry dziękuje za pomoc |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|