Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.11.2004, 10:54   #3
zebacz
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.11.2004
zebacz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Możę coś zagmatwałem ale postaram się dokładnie wyjaśnić:

LOTR DW EXT posiada wiele napisów - mnie interesują napisy o indeksach 0x20 (angielskie) i 0x21 (polskie). Film postanowiłem zrobić metodą "jakość ponad wszystko" i wszystko idzie dobrze aż do samego finału. Po authoringu ifoeditem mam rozwalone pliki iFO i należy je poprawić na zgodne z oryginałem. Najpierw kopiuje tabele kolorów PGC i napisy z zielonych robią mi się białe - w tym momencie wszystko jest OK. Następnie ponownie uruchamiam ifoedit i wchodzę na parametry głównego strumienia VIDEO gdzie ustawiam tak jak w oryginale - rozmiar 16:9, MPEG-2, VBR, Film oraz zaznaczam Automatic Letterboxed i wszystko nagrywam - na ekranie widzę wszystko ok - Subpicture1: Polish ID 0x20
Subpicture2: English ID 0x21 (i tu nie wiem czy tak można - przy authoringu ifoeditem zmieniłem kolejność wczytywania napisów żeby domyślnie ustawiał się DTS i polskie napisy)

Po ponownym wczytaniu ifo mam dokładnie taki efekt:
- parametry głównego strumienia VIDEO - rozmiar 16:9, MPEG-2, VBR, Film oraz Automatic Letterboxed
Subpicture1: Polish ID 0x20
Subpicture2: English ID 0x20 - zmienił identyfikatory na identyczne.

Na koniec dodam że dokonałem jeszcze jednej zmiany która może mieć wpływ na całość - wyrzuciłem z PGC i CellTimes ostatni rozdział i całego VOBA 03 który w zasadzie był layer breakerem - oczywiście w vobsubie odznaczyłem ten rozdział też.

Walcze obecnie z IfoUpdate 0.78 ale ten program jest jakiś dziwny i wypisuje że wszystko analizuje i zmienia a pliki wynikowe ifo pozostają nietknięte ;-(

pozdr.
zebacz
zebacz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: