Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2009, 12:36   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2009
Posty: 12
klud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Import menu dvd do innego dvd

Witam,

Posiadam dwa filmy dvd, z czego 1 posiada menu lecz jest kiepskiej jakości, a 2 nie posiada menu lecz ma dużo lepszą jakość.
Czy jest możliwe by jakoś przerzucić menu z 1 filmu do drugiego?
klud jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2009, 12:42   #2
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,533
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
PGCEdit - możesz zaimportować menu, ale lepiej w drugą stronę - do filmu z menu zaimportuj tytuł z filmem.
Na wszelki wypadek zrób wcześniej backup...
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2009, 13:37   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2009
Posty: 12
klud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oki, dzięki za szybką odpowiedź, pobawię się programem i dam znać co z tego wyszło

PS. Jak w PGCEdit zaimportować film?

Ostatnio zmieniany przez klud : 10.02.2009 o godz. 13:59
klud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2009, 14:13   #4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,533
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Klik na vtst z filmem i replace vtst titles z menu file.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2009, 01:21   #5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2009
Posty: 12
klud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Długo walczyłem z tym menu, pierwsza metoda powodowała błędy, w sumie to softwerowe odtwarzacze w ogóle nie widziały menu. Druga metoda również nie dawała rezultatów, ze względu na to, iż dvd o lepszej jakości posiadał 1 vtst (tylko film), a dvd z menu 4 vtst. W końcu posłużyłem się Twoim szybkim sposobem Reetou, a mianowicie:

- wczytaj płytę z nowym audio do PGCEdit
- kliknij PPM na VTSM filmu i z menu wybierz 'Import menu' wskazując plik vts_01_0.ifo oryginału
- to samo dla VMGM -> wskazujesz plik video_ts.ifo
- z menu file Import VTST titles dodajesz dodatkowe tytuły (vts 2 i 3 i inne jeśli są na płycie)
- podobnie jak wyżej importujesz do tych tytułów menu wskazując odpowiednie ifosy.....

....i prawie menu działa, prawie, bo można przeglądać dodatki, a nie można np. uruchomić filmu. :/

Ps. Dla sprostowania dodam, że dvd o lepszej jakości zostało przekonwertowane z pliku mkv przy pomocy ConvertXtoDvd 3 (do pliku mkv został dodany lektor i napisy).
W wynikiem tej operacji otrzymałem film dvd bez menu, tzn. 5 vobów + VIDEO_TS,VIDEO_TS.BUP, VIDEO_TS.IFO, VTS_01_0, VTS_01_0.BUP ,VTS_01_0.IFO.

I tu pojawia się pytanie, jak dodać menu z oryginalnego dvd do tego stworzonego, w jakiś inny, sprawdzony sposób?
klud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2009, 01:52   #6
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,533
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ten jest najlepszy

Wystaw gdzieś pliki ifo z vobami 0 (menu) do obejrzenia.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2009, 12:01   #7
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2009
Posty: 12
klud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Paczka plików menu oryginalnego i stworzonego

http://www.zshare.net/download/55445225b7b27040/#
klud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2009, 17:46   #8
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,533
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Spróbuj tak:

- Ściągnij TO, rozpakuj;
- Skopiuj voby z filmem (nowym) do katalogu do którego rozpakowałeś powyższe (VTS_01_1.VOB i dalsze)
- Otwórz ten katalog w PGCEdit.
- Jeśli PGCEdit na starcie będzie chciał robić rebuid time maps i poprawiać błędy, to mu na to pozwól, zapisz zmiany i przetestuj.
- Jeśli nie robił rebuilda, to po wczytaniu zaznacz myszą film VTST1 i z menu Title wybierz rebuild time maps. Zapisz, testuj.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2009, 18:46   #9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2009
Posty: 12
klud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety na wstępie PGCEdit rozpoznał taki błąd:




po kliknięciu Yes, pojawia się:



Przy odpalaniu nie zmodyfikowanych plików przez PGCEdit w jakimś odtwarzaczu nie nie ma dostępnych dwóch wersji językowych i są problemy z samym odtwarzaniem filmu...

Jakieś sugestie?
klud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2009, 19:10   #10
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,533
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>


Możesz jeszcze spróbować podstawić voby ze starego filmu (choć obawiam się, że mogą pojawić się te same błędy), a później dać to replace vts title o którym mówiliśmy wyżej. A jeśli też będzie robił problemy ze starymi vobami, to musisz doprowadzić do postaci j.w. sam w PGCEdit, tzn. usunąć zbędne tytuły z VTS1 (oprócz filmu), a później podmienić film.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2009, 20:28   #11
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2009
Posty: 12
klud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No właśnie, czy jest możliwość usunięcia innych tytułów vts i pozostawienia tylko vts z filmem w PGCEdit? Gdyby to było możliwe mógłbym spróbować importować pliki dvd z oryginalnym menu, a następnie podmienić vts z filmem z dvd o lepszej jakości. Na razie jest to niemożliwe, ze względu na 4 tytuły vts...

PS. Kombinuje też coś z zaistniałymi błędami przy pomocy tego artykułu http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-84097.html
może uda mi się coś wykombinować.
klud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2009, 21:16   #12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,533
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przecież ja to zrobiłem z twoimi plikami... Tak jak pisałem wyżej, usuń tytuły z vtst1 i wtedy podmienisz tytuł. Żeby je usunąć bezboleśnie, skorzystaj z komenty go to the calling command i pousuwaj te odnośniki (wystarczy komenda hide button). W FPPGC możesz od razu zmienić skok z ttn2 na ttn 1 - komendy powtarzają się. A później z menu Info Find uncalled PGC i z menu DVD Delete uncalled PGC. Po podmianie tytułów będziesz jeszcze musiał przywrócić pre i post command w tytule.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2009, 19:14   #13
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2009
Posty: 12
klud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok, jakoś sobie poradziłem z tym menu.
Zrobiłem to trochę inaczej niż napisałeś. W PGCEdit wczytałem zmodyfikowane przez ciebie voby, a następnie użyłem polecenia (replace vts title) i wskazałem moje utworzone pliki vob, PGCEdit chciał zrobić (rebuild time maps) to mu na to łaskawie pozwoliłem, troszkę to trwało i z tego co zauważyłem zmieniły się również pliki vob z filmem. Potem tylko przy pomocy DVDSubEdit zmieniłem kolor napisów, bo dziwnym trafem zmieniło je na szare...

Gotowe Menu przetestowałem na kilku programach (AVS DVD Player - w nim kiepsko chodziło menu, InterVideo WinDVD 8, PowerDVD, VLC media player - ten programik chyba najlepiej sobie radzi z dvd)

Przetestowałem również na dvd stacjonarnym Bellwood (gro i buczy )

Pozostaje jeszcze kilka zabiegów kosmetycznych przy pomocy MenuEdit 2.3.0

PS. Czy jest możliwość ustawienia w pgcedit, albo innym programie, by film startował od menu?
klud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2009, 21:00   #14
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,533
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kosmetyka w MenuEdit? PGCEdit ma bardziej rozbudowane i przyjaźniejsze dla użytkownika funkcje modyfikacji menu.

Oczywiście, że jest.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2009, 22:46   #15
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2009
Posty: 12
klud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A możesz przybliżyć sposób na ustawienie startu filmu od menu, bo przyznam się, że nie znam na tyle dobrze PGCEdit, by to samemu zrobić
klud jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvd, edycja, import, menu

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Edycja oryginalnego menu DVD by macnow macnow DVD-Video 57 14.02.2008 00:55
nie mogę operować w menu po nagraniu filmu dvd na płytę DVD rurek09 DVD-Video 5 04.09.2007 09:34
Jak nagrac SVCD NA DVD uzywajac NERO 6.6, lub innego programu swito DVD-Video 1 29.05.2005 20:53
Projekt Freeware Calme Komputery 0 16.05.2005 20:31
Jeszcze raz o Menu na przekopiowanym DVD MarekET DVD-Video 5 29.11.2004 21:36


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO