Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.09.2006, 08:01   #1
jeff9
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.03.2006
jeff9 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
film nie startuje

Witam szanownych forumowiczów,
problem jest nastepujący: film dvd zgrany na dysk, za pomoca PGCEdit usunąłem jedną reklamę i po zapisaniu zmian filmu nie odtważa sie ani na kompie ani w stacjonarnym (jest tylko czarny ekran, licznik nie startuje). No to zmieniłem w First Play jump bezpośrednio do VTS1 Root Menu (żeby startowało od menu), w Trace mode i symulacja płyty przechodzi idealnie a po zapisaniu zmian dalej ten sam problem. No to zacząłem od nowa ale w DVDReamke co trwa trochę dłużej ale problem dalej istnieje chociaż symulacja działania też przechodzi prawidłowo. Dziwne bo do tej pory na innych filmach wszystko działało bezbłędnie. Może ktoś podpowie gdzie leży problem, co jest nie tak?
jeff9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2006, 19:47   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Rozumiem, ***380;e film zgrany na dysk odtwarza***322; si***281; normalnie, a przesta***322; chodzi***263; po pr***243;bie usuni***281;cia reklamy?

To ja wiem, gdzie le***380;y problem - z***322;y spos***243;b modyfikacji struktury DVD w PGCEdit. I podejrzewam, ***380;e nikt nic wi***281;cej nie wymy***347;li bez obejrzenia co i w jaki spos***243;b zosta***322;o usuni***281;te...

Zgraj jeszcze raz i wywal t***261; reklam***281; w DVDRemake za pomoc***261; opcji Hide block.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2006, 19:59   #3
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
nie pro***347;ciej by***322;o wywali***263; reklame w CloneDVD2
Stary 29.09.2006, 07:20   #4
jeff9
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Reetou
Rozumiem, że film zgrany na dysk odtwarzał się normalnie, a przestał chodzić po próbie usunięcia reklamy?
Własnie tak. A po PGCEdit próbowałem DVDRemake i Hide block i jest to samo, dopiero później zmieniłem w First Play na Jump to VTS1 Root Menu ale dalej jest tak samo.
Stary 29.09.2006, 13:34   #5
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ju***380; pisa***322;em - zgraj jeszcze raz i pr***243;buj Remakem...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2006, 07:40   #6
jeff9
Nowy na forum

Problem ominięty ale nie rozwiązany. Wpadł mi w ręce program DVD Stripper - w nim wywaliłem to co chciałem i resztę zgrałem na dysk. Nero przy nagrywaniu krzyczy, że struktura nieprawidłowa i może nie dać się odtworzyć, ale odtwarza na kompie jak i na stacjonarnym. A swoją drogą ciekawe dlaczego PGCEdit i DVDRemake nie pokazują błedów.
Jak wyżej - problem ominięty ale nie rozwiązany. Dzięki za wcześniejsze rady.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: