![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() |
Napisy w power dvd są a w stacjonarnym nie!?
Dołożyłem napisy, nagrałem na płytkę i z kompa w power dvd odtwarza napisy a w stacjonarnym nie. Z pilota można je wybrać ale odtwarzacz ich nie pokazuje. Co jest grane?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cos moze wiecej podaj model odtwarzacza stacjonarnego |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Pierwszy raz takie coś mnie spotkało. Odtwarzacz dvd Yamaha S-510.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
Moze jakos yoffset masz ustawiony zbyt wysoki i odtwarzacz wyswietla napisy tylko poza ekranem? Bo nic innego mi do glowy nie przychodzi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
To chyba nie to bo na odtwarzaczu zmieniałem wyświetlanie z lettebox na 16:9. Obraz się zmniejszył ale napisów jak nie było tak nie ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Teraz jeżeli masz napisy dodane i sparametryzowane jako WIDE - TYLKO, to w trybie LB nie będą się wyświetlały a jeżeli dodatkowo masz te napisy dodane poza, tzw. bezpieczną strefą wyświetlania (z dolnym marginesem ekranu dajmy na to ustawionym na zero) to może tak się zdarzyć, że napisy te po przełączeniu odtwarzacza w tryb WIDE na telewizorze 4:3 też nie będą wyświetlane - tzn. będą ale poza widoczną strefą ekranu... Cudów nie ma. Zrób tak - w Power DVD zrób screen ekranu z napisami (jak zrobisz pauze na filmie z napisem i dasz print screen powinno zadziałać) i wczytaj ten obrazek do jakiegoś programu graficznego. Zobacz teraz czy od krawędzi ekranu do spodu napisu jest minimum 58 pikseli - jak nie ma to jest to dokładnie to oczym piszę... Jakby co to daj znać... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |