Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.25. Tryby wyświetlania
Stary 02.10.2004, 20:15   #61
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 29.09.2004
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań
Posty: 91
tomekk_nt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak przerabiam film .mpg programem vcdeasy to pojawia mi sie takie cuś:

potem takie cuś:

a w vcdeasy takie cuś:

o co tutaj chodzi?? nie tworzy mi się żaden plik *.bin, tylko *.xml... proszę o pomoc!!!(na dysku jest dostatecznie dużo miejsca na film: ponad 2gb, a wymaga 1gb coś...)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Instrukcja - przerabianie divx/xvid na (s)vcd prosto i przyjemnie :)-1-komunikat.jpg   Instrukcja - przerabianie divx/xvid na (s)vcd prosto i przyjemnie :)-zdsgsdf.jpg  
Dołączone obrazki
 
tomekk_nt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.10.2004, 23:23   #62
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hahaha

na screenie instrukcja jak przerobić zwykły klip divx na vcd

Dokładnie o to mi chodziło co mój leciwy Celeron wykonał po 2 godzinach pracy a na telewizorze ukazał się sprawnie działający klip.

Wpadłem na to prazypadkowo przeglądając nowo zainstalowane Nero serii 6 i opcje Nero StartSmart. Z ciekawości kliknąłem opcję utworzenia vcd i wybrałem dowolny klip niespodziewjąc się że po pracy programu odtworze klip na DVD stacjonarnym.

O tym własnie mówiłem, a niestety nikt z Was tego nie wiedzial... w takim razie do zwykłego przerabiania klipów polecam Nero 6
Z napisami już jest inna zabawa, ale jeśli ktoś nie ma napisów to po co bawić się w jakieś dziwne przerabianie pięcioma pokręconymi programami jak jest Nero który dość szybko to wykona. U mnie ne Celku 566 film 650 MB (20 min) w ok. dwie godziny.

No miła niespodzianka.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Instrukcja - przerabianie divx/xvid na (s)vcd prosto i przyjemnie :)-schowek02.jpg  
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 07.10.2004 o godz. 23:34
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2004, 13:45   #63
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 29.09.2004
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań
Posty: 91
tomekk_nt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja akurat wiedzialem o tym ale nie stosuje tego bo w wiekszosci przypadkow przerabiam filmy z napisami a raz mialem taka sytuacje ze w ciagu 5h nero mi nie przerobil ani 1% wiec mozesz so go wsadzic w <dupa> !!
tomekk_nt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2004, 14:59   #64
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomekk_nt
ja akurat wiedzialem o tym ale nie stosuje tego bo w wiekszosci przypadkow przerabiam filmy z napisami a raz mialem taka sytuacje ze w ciagu 5h nero mi nie przerobil ani 1% wiec mozesz so go wsadzic w <dupa> !!
W dupe to ty sobie wsadź te Twoje teksty na poziomie na forum publicznym!

No na pewno Nero nie przerobisz filmu z napisami. Zadziwiające jest to, że mój post leżący tu od długiego czasu nie dostał odpowiedzi, że Nero to zgrabnie potrafi być może to oczywiste, ale nie dla wszystkich.

1% w 5h? Coś masz skopane krótko mówiąc.
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2004, 16:10   #65
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ciapek w przypadku krótkich klipów warto zastanowic sie nad svcd, bedziesz miał większą rozdzielczość - lepszą jakość.
Aha mimo wszystko zmieniłbym Nero na Tmpg - zrób nim i porównaj dwie te same klatki
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2004, 16:39   #66
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 29.09.2004
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań
Posty: 91
tomekk_nt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dokladnie Robs, a co do nero to nie mam nic zrabane tylko po prostu nie wszystkie filmy przerabia, bo inny mi przerobil, tylko ze na poczatku mojej przygody z vcd korzystalem z tego ale teraz wole tmpg... tylko czasem nie czyta tych vdr-ów.. właściwie czemu?? wie ktos??
tomekk_nt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 11:19   #67
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomekk_nt
czasem nie czyta tych vdr-ów.. właściwie czemu?? wie ktos??
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=5009
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 13:27   #68
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 29.09.2004
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań
Posty: 91
tomekk_nt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki Robs, potem wypróbuje. Pozdro!!
tomekk_nt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2004, 06:22   #69
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmm.
Przeczytalem wasze posty i napisze jak ja robie vcd z divx.Moze sie przyda, moze nie.Nie wazne.
Najpierw biore avi, ktory dziele na 2 czesci.Jesli film jest na dwoch plytach to nie trzeba.
Dziele virtualdubem.Nastepnie dziele napisy i wyciagam z filmu dzwiek do do wave (dzwiek tez virtualdubem)
Nastepnie uzywam skryptu:
LoadPlugin("d:\przerobka vcd/vsfilter.dll")
AviSource("d:\przerobka vcd/pasja-obraz2.avi")
AddBorders(0,64,0,64)
TextSub("d:\przerobka vcd/Pasja 2.txt")
Do tego bedzie potrzebny avisynth i plugin wymieniony w tym skrypcie.
Skrypt jest wczytywany do tmpgenc i po obrobce mamy ladny pliczek z napisami, ktory wystarczy juz tylko nagrac w nero.
Tak w skrocie to wyglada.Bo nalezy zakladac, ze film nie jest dluzszy niz 2x80min a plyta to 700 itp.
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2004, 17:47   #70
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.02.2004
Posty: 9
Izykon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jestem baaaardzo świeżutki i zieloniutki w temacie, i po przeczytaniu Twojej metody "Weron", przeszły mnie ciarki i oblałem się zimnym potem. Jakieś skrypty, pluginy, textsuby i inne cuda, o których zaledwie słyszalem. Postanowiłem "polatać po sieci" i z każdego artykułu opisanego w bardzo fachowym języku "uszczknąć" fragment informacji dla siebie.
I tak:
Zgrywam film DivX na dysk twardy.
Konwertuję programem DVDRip 1.1.4.40 (mam co prawda wersję 2.0, ale ta starsza bardziej mi "leży") na dysk twardy, bez podziału na dyski CD. Trwa to u mnie (Athlon 2100, 256MB DDRRAM) około półtorej godziny i otrzymuje plik wielkości około 900 - 1000MB. Dzielę to w TMPGEnc na dwa pliki (jeden ok. 680MB i drugi z resztą pliku) i za pomoca Nero nagrywam na CD-R, tworząc przy okazji piękne animowane menu startowe. Nagrywam tak trzy pełne dyski CD z pierwszymi cześciami trzech filmów a na czwartym dysku CD łączę razem (dodając menu) końcówki tych trzech filmów. Trzy filmy na czterech dyskach, wykonane "lamerskim" sposobem. Ktoś powie, ze to nienajlepsza jakość, rozdzielczość, dźwięk itd. A jaką ja potrzebuję jakość do odtwarzania na telewizorze 20''? W dodatku "mono".
Poza tym zobaczyłem, ze się da zrobić VCD prostym sposobem. Teraz czas na naukę, czytanie, eksperymenty, zeby dorosnąć choćby "do kolan" "Weron-owi" i innym fachowcom.
Izykon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2004, 09:18   #71
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.10.2004
Posty: 1
Pajda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w jaki sposob w DVDRIP 2.0 mozna wlozyc do filmu napisy (chodzi mi o zamiane avi->VCD)??
Pajda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2004, 05:32   #72
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Izykon
ta metoda jest bardzo prosta. Moze troche chaotycznie napisalem bo chcialem przedstawic tylko krotki skrot jak to u mnie wyglada. A wyszlo, ze nie wiadomo co wyprawiam.
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2004, 12:47   #73
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Posty: 16
rafik73 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam serdecznie i proszę o pomoc zaczołem konwertować film w avi dvdripem zgodnie z instrukcją ale na podglądzie film przeskakuje po kilka klatek do przodu i nic z tego nie wyszło co jest nie tak gdzie tkwi problem ?
rafik73 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2004, 12:57   #74
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Posty: 16
rafik73 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chciałem tylko dodać że próbowałem film avi i divx avi i obydwa skakały po kilka klatek do przodu no co za diabeł ? Ostrzegam jestem nowicjuszem więc proszę o prostą instrukcje o ile można coś w tym przypadku zrobić. Wielkie Dzięki
rafik73 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2004, 13:05   #75
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Posty: 16
rafik73 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To znowu ja ! próbowałem w Nero Vision i tak samo przeskakuje po kilka klatek ręce mi opadają a tak bardzo chciałem móc oglądać filmy na dvd a tu lipa poooooommmmmooooccccyyyyyy !
rafik73 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO