![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2005
![]() |
FFdshow - wtapianie napisów
No więc zrobiłem tak jak pisało w poradniku i w jeden film z 3 FFdshow wtopil mi napisy, a nazwa filmu i napisów jest na 101% taka sama.
W czym może być problem? Wtopił napisy do formatu .rmvb a do drugiego .rmvb i .avi nie. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez pochix : 31.07.2005 o godz. 19:37 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
to może zadam jeszcze pytanie: czy ffdshow wtapia napisy do wszystkich rodzajów kopii filmów? albo chociaż czy do tych podstawowych (avi, mpg, rmvb) czy może wtapia tylko do tych gdzie kompresja została wykonana xvidem lub divxem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ffdshow nie wtapia napisow - on je jedynie naklada przy dekodowaniu
wtapia program ktorego uzywasz do konwersji i to pod warunkiem ze sam nie kozysta z wbudowanych w siebie dekodekow, a kozysta z filtrow zainstalowanych na kompie tym samym rodzaj filmu nie ma znaczenia dlaczego nie wtopilo? moze uzyles innego programu? a moze po prostu danego rodzaju napisow ffdshow nie czyta (dotyczy to np formatu czasowego w nawiasach kwadratowych podawanego z dokladnoscia do 1/10 sec) - to mozesz sprawdzic odtwarzajac najpiew film zeby zobaczyc czy napisy wczytuje czy tez nie |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cytat:
moim sposobem jest korzystanie tylko z wbudowanych kodeków w ffdshow jak poinstalowałem divx'y , xvid'y też miałem takie problemy
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
hmmm... niedawno zainstalowałem matroska pack i miałem napisy w kilku filmach, ale nie mogłem przerobić formatu bo TMPGEnc miał errora z jednym z kodeków matroski > directvobsub, jeden film mi ten kodek zje.... odinstalowałem matroske, ale wtedy już nie było napisów :/ czyli napisy sa wtapiane tylko z tym programem? po co to komu jak można normalnie włączyć napisy w bsplayerze, myślałem, że ten poradnik jest dla tych, którzy chcą oglądać filmy VCD na starszych odtwarzaczach dvd w tv, które nie mogą czytać plików tekstowych....
znacie sie może na tym? nowsze odtwarzacze mogą czytać .txt czy te starsze mogły, i czy format .SRT też mogą czytać tylko te nowsze czy starsze odtwarzacze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wywal wszystkie kodeki i filtry
zainstaluj tylko ffdshow ewentualnie quick time alternative i real alternative jesli odtwazasz mov, rm ram itp jak masz duzo roznych kodekow to sie nie dziw ze sie sypie i raz cos dziala a raz nie ![]() edit: co do tego jaki odtwarzacz czyta jakie rodziaje napisow: kazdy co innego, szczegoly masz w manualu, nie ma ogolnej recepty "jak nowe to to, a jak ster to to" napisz konkretnie jaki odtwarzacz to moze ktos bedzie wiedzial albo znajdzie cos, jesli ty nie mozesz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik :D
Data rejestracji: 01.01.2005
![]() |
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
wtapianie napisow | Michał_Q. | DVD-Video | 7 | 26.10.2005 17:58 |
Synchronizacja napisów, proste nieskomplikowane. | ZIDU | DVD-Video | 0 | 19.07.2005 06:28 |
problem z odtwarzaniem napisów w DVD | Fiedor | DVD-Video | 4 | 15.06.2005 08:25 |
WinAvi Video Conwerter+ ffdshow. Brak napisów. | Jacente | DivX, Xvid, Matroska i inne | 3 | 17.04.2005 00:46 |
dogrywanie napisów do filmu | zajacpoziomka | DVD-Video | 10 | 15.11.2004 22:59 |