Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.07.2005, 19:34   #1
pochix
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.07.2005
pochix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
FFdshow - wtapianie napisów

No więc zrobiłem tak jak pisało w poradniku i w jeden film z 3 FFdshow wtopil mi napisy, a nazwa filmu i napisów jest na 101% taka sama.
W czym może być problem? Wtopił napisy do formatu .rmvb a do drugiego .rmvb i .avi nie.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez pochix : 31.07.2005 o godz. 19:37
pochix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.08.2005, 08:53   #2
pochix
Nowy na forum

to może zadam jeszcze pytanie: czy ffdshow wtapia napisy do wszystkich rodzajów kopii filmów? albo chociaż czy do tych podstawowych (avi, mpg, rmvb) czy może wtapia tylko do tych gdzie kompresja została wykonana xvidem lub divxem?
Stary 01.08.2005, 08:58   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ffdshow nie wtapia napisow - on je jedynie naklada przy dekodowaniu
wtapia program ktorego uzywasz do konwersji i to pod warunkiem ze sam nie kozysta z wbudowanych w siebie dekodekow, a kozysta z filtrow zainstalowanych na kompie
tym samym rodzaj filmu nie ma znaczenia
dlaczego nie wtopilo? moze uzyles innego programu? a moze po prostu danego rodzaju napisow ffdshow nie czyta (dotyczy to np formatu czasowego w nawiasach kwadratowych podawanego z dokladnoscia do 1/10 sec) - to mozesz sprawdzic odtwarzajac najpiew film zeby zobaczyc czy napisy wczytuje czy tez nie
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 12:06   #4
pochix
Nowy na forum

Cytat:
on je jedynie naklada przy dekodowaniu
czyli jak zrobić, żeby ffdshow kodował każdy film, który chcę otworzyć?
Stary 01.08.2005, 12:09   #5
zick
.................

Data rejestracji: 15.10.2004
zick zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pochix
czyli jak zrobić, żeby ffdshow kodował każdy film, który chcę otworzyć?

moim sposobem jest korzystanie tylko z wbudowanych kodeków w ffdshow

jak poinstalowałem divx'y , xvid'y też miałem takie problemy
Stary 01.08.2005, 12:35   #6
pochix
Nowy na forum

hmmm... niedawno zainstalowałem matroska pack i miałem napisy w kilku filmach, ale nie mogłem przerobić formatu bo TMPGEnc miał errora z jednym z kodeków matroski > directvobsub, jeden film mi ten kodek zje.... odinstalowałem matroske, ale wtedy już nie było napisów :/ czyli napisy sa wtapiane tylko z tym programem? po co to komu jak można normalnie włączyć napisy w bsplayerze, myślałem, że ten poradnik jest dla tych, którzy chcą oglądać filmy VCD na starszych odtwarzaczach dvd w tv, które nie mogą czytać plików tekstowych....
znacie sie może na tym? nowsze odtwarzacze mogą czytać .txt czy te starsze mogły, i czy format .SRT też mogą czytać tylko te nowsze czy starsze odtwarzacze...
Stary 01.08.2005, 12:43   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wywal wszystkie kodeki i filtry
zainstaluj tylko ffdshow
ewentualnie quick time alternative i real alternative jesli odtwazasz mov, rm ram itp
jak masz duzo roznych kodekow to sie nie dziw ze sie sypie i raz cos dziala a raz nie tak to juz jest - duzo smieci, duzo problemow

edit: co do tego jaki odtwarzacz czyta jakie rodziaje napisow: kazdy co innego, szczegoly masz w manualu, nie ma ogolnej recepty "jak nowe to to, a jak ster to to"
napisz konkretnie jaki odtwarzacz to moze ktos bedzie wiedzial albo znajdzie cos, jesli ty nie mozesz
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2005, 16:16   #8
Michał_Q.
Użytkownik :D

Data rejestracji: 01.01.2005
Michał_Q. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>

Twoje uprawnienia: