![]() |
Ja miałem dokładnie to samo, co "dominek". Za każdym razem, gdy uruchamiałem ICRSE - wszystkie pola były puste!
Nota bene, dałem se na razie na luz z IC, bo wkurza mnie właśnie to ustawianie wielkości obrazu, przy takiej samej ustawionej wartości jeden film jest prawie trafiony , drugiemu jeszcze sporo brakuje do wypełnienia płyty, a trzeci jest za duży. No i konwersja długo u mnie trwa: ok. 2 godzin (wiem, sprzęt, ale na razie mnie nie stać na renowację...). A po konwersji okazuje się, że film jest za duży i delete i repeat :-) A co by było, gdyby zainstalować gołego IC i nie bawić się w rejestrze, tylko go posłodzić i kodować na jego domyślnych ustawieniach? Czy wtedy wszystkie filmy będą wielkościowo takie, żeby weszły na DVD-5? Mogą być mniejsze, bo jakość transkodowania jest i tak lepsza od innych transkoderów i film i tak będzie lepszej jakości, tylko chodzi mi o to, żeby nie były większe od DVD-5... |
Cytat:
|
nie trzeba używać icrs, bo wielkość pliku można zwiększać za pomocą strzałek na klawiaturze, a przycisk ok będzie aktywny po wciśnięciu F5. W ten sposób można sobie ten parametr ustawiać za każdym razem, niezależnie od ustawień w rejestrze.
|
Faktycznie działa i dziękuję za pomoc, musi być wersja oryginalna z kodem aktywacyjnym inaczej nie działa
pozdrawiam dominek |
Tak się tylko wtrące.
Rzeczywiście podczas uruchamiania ICRSE, mogą występować problemy w postaci pustych pól. Wydaje mi się, że wystarczy zainstalować Update 8.3.0.8 for IC 8 i powinno pomóc. Po tym zabiegu podczas uruchamiania ICRSE pola powinny być odpowiednio wypełnine i można zmieniać ustawienia w/g życzenia. Powodzenia Salem |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:15. |