![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2005
![]() |
![]()
WITAM...no wiec mam taki problem ze połwa filmów przerobionych na mpge nie ma dzwięku robie dokładnie to samo co z filmami w ktorych jest dzwięk
![]() ...dzięki za pomoc... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Poewnie dźwięk jestw w AC3 albo ze zmiennym bitrate'em. Musisz wcześniej wyciągnąć dźwiek z filmu (np. w Virtual Dubie) i ładować do TMPEGenc osobno obraz (film) i osobno dźwiek (ten wyciągnięty).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
no i swietnie faktycznie tam gdzie nei było głosu jest
![]() ...dodam jeszcze ze długość samego dzwieku jest dokładnei taka sama jak filmu...moze juz w samym Tmpge mam coś ustawić.... Ostatnio zmieniany przez Brodacz83 : 20.09.2005 o godz. 13:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
Możesz już po wczytaniu filmu i dźwieku w TMPGenc dać"source range" i tam w "audio GAP correct" przesunąć dźwiek o odpowiednią ilość milisekund. Tylko to trochę robota na wyczucie. Ale innego wyjścia nie widzę. Ja już tak robiłem raz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
...no wiec zrezygnowałem z tempge...i pobawiłem sie WinAvi...robie avi na dvd poźniej tmpge author cała płytke i wypalam...tylko ze poźniej mam na stacjonarnym DVD szarpany obraz głos jest wporządku ale teraz ten obraz zaczynam sie pomału wku.... mozesz mi jakoś doradzić...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
A na komputerze sprawdzales czy szarpie ?? Znaczy ta płytke co wypaliłeś sprawdz na kompie, bo możę stacjonarka trzepie obrazem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
no teraz mi ciezko powiedziec bo jestem w pracy..ale chyba faktycznie na kompie było normalnie dokłądnie nie pamiętam...no ale musi to być przyczyna tego WinAvi bo wczesniej na stacjonarnym było ok zadnych szarpań...moze inaczej co byś mi polecił do bezproblemowego przerobienia avi na dvd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
U mnie najmniej problemów sprawiał The Film Machine. Jakość super ;]
|
![]() |
![]() |