![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Problem ze zgraniem VHS do kompa
Mam stosunkowo nowy sprzęt z katrą telewizyjną Leadtek Winfast 2000XP Deluxe i grafiką MSI GeForce4 TI 4200 128DDR z wejściem i wyjściem telewizyjnym. Nigdy nie zajmowałem się przegrywaniem filmów z kasety do kompa więc praktycznie nic o tym nie wiem. Ostatnio byłem z moją klasą na wycieczce i kumpel nagrał 20 minutowy film, który chciałbym wrzucić do kompa i ewentualnie skompresować go divx'em. Mam problem z przesłaniem obrazu do komputera. Być może źle podłączam wideo z kompem. Próbowałem połączyć sprzęt kablem, którego używam też do przesyłania filmów z kompa na TV. Wygląda on tak, że na jednym z końców jest wtyczka SVideo a na drugim wejście tzw Euro-złącze. Euro daję do magnetowidu a svideo do kompa na karcie tv i tak samo na grafice a obraz nie przesyła się. Proszę o opisanie w miarę prosty sposób co mam zrobić aby w końcu mieć filmik w kompie. Co myślicie o tej karcie TV Winfasta? Bo u mnie bardzo słabo spełnia swoje zadanie, np kiedy słucham radia występują kilkusekundowe przerwy w odbiorze a program do odbioru tv wiesza się kiedy próbuję znaleźć jakieś stacje pomimo tego że mam w miarę szybki sprzęt: Pentium 4 HT 2,6GhZ, 512DDR Dual Chanel. Używam Windows XP Home. Za wszystkie porady serdeczne dzięki!
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|