Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.10.2003, 23:45   #1
Urelu
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2003
Urelu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem ze zgraniem VHS do kompa

Mam stosunkowo nowy sprzęt z katrą telewizyjną Leadtek Winfast 2000XP Deluxe i grafiką MSI GeForce4 TI 4200 128DDR z wejściem i wyjściem telewizyjnym. Nigdy nie zajmowałem się przegrywaniem filmów z kasety do kompa więc praktycznie nic o tym nie wiem. Ostatnio byłem z moją klasą na wycieczce i kumpel nagrał 20 minutowy film, który chciałbym wrzucić do kompa i ewentualnie skompresować go divx'em. Mam problem z przesłaniem obrazu do komputera. Być może źle podłączam wideo z kompem. Próbowałem połączyć sprzęt kablem, którego używam też do przesyłania filmów z kompa na TV. Wygląda on tak, że na jednym z końców jest wtyczka SVideo a na drugim wejście tzw Euro-złącze. Euro daję do magnetowidu a svideo do kompa na karcie tv i tak samo na grafice a obraz nie przesyła się. Proszę o opisanie w miarę prosty sposób co mam zrobić aby w końcu mieć filmik w kompie. Co myślicie o tej karcie TV Winfasta? Bo u mnie bardzo słabo spełnia swoje zadanie, np kiedy słucham radia występują kilkusekundowe przerwy w odbiorze a program do odbioru tv wiesza się kiedy próbuję znaleźć jakieś stacje pomimo tego że mam w miarę szybki sprzęt: Pentium 4 HT 2,6GhZ, 512DDR Dual Chanel. Używam Windows XP Home. Za wszystkie porady serdeczne dzięki!
Urelu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: