Cytat:
Wybierasz 1-szy klip, przycinasz jak chcesz fragment, wybierasz następny (czy ten sam) wycinasz kolejny, itd. W efekcie otrzymasz połączone fragmenty.
|
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale w programach które podałem przecięcie oznacza - delete czyli jeśli z dużego pliku chciałbym wybrać małe fragmenty to musiałbym zaznaczać i usuwać niepotrzebną większość materiału? W końcowym efekcie pozostanie klip sklejony z tego co zostało?
Potem otwieram nowy duży plik (nie zamykając poprzedniego - w zasadzie tego co z niego zostało) i postępuje podobie.
Pozostałośc po cięciach w drugim dużym klipie doda się automatycznie do efektu pracy z pierwszego duzego klipu? Tak będzie?
Cytat:
Nie znam tego programu, ale fakt, może to być spowodowane przez rekompresję materiału przy efektach.
|
A ja nie mam żadnego doświadczenia w edycji video i nie wiem czy dać sobie spokój zostawić to co mam czy też sprawdzać inny soft. Sporo czasu zajeło mi poznanie programu i wyszukanie interesujących fragmentów w plikach źródłowych.
Reetou ku czemu się skłaniasz wina rekompresji czy też niedoskonałość oprogramowania? Sprawdzałeś TMPGEnc mpeg editora i tam tego nie było ?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam