Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2006, 08:19   #1
szynaboss
Młody Odkrywca
 
Avatar użytkownika szynaboss
 
Data rejestracji: 07.01.2006
Lokalizacja: Trzemeszno
Posty: 12
szynaboss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak importować rozdziały w Sonic Scenarist??

Jak zaimportować rozdziały w Sonic Scenarist v3.1, tzn za pomocą DoItFast4U! rozłożyłem film na czynniki pierwsze, dodałem napisy, video, audio i chcę z pliku VTS_04_PGC_01 - Chapter Information - CCE importować rozdziały, ale nie wiem jak.
W poradniku CDRinfo jest napisane "Podświetlamy ścieżkę Scenes i z menu Tools / Import Chapters... Wskazujemy plik tekstowy z pozycjami rozdziałów i naciskamy OK" --> u mnie nie ma czegoś takiego
Proszę o pomoc bo nie mogę tego znaleźć.
Chyba,że ja nie wiem w co mam kliknąć. Gdzie jest ta ścieżka Scenes??
Pozdrawiam cieplutko!!
szynaboss jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2006, 11:37   #2
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ściągnij sobie Sceneimport:

http://home.arcor.de/caranthir2/sceneimport.zip

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 00:11   #3
szynaboss
Młody Odkrywca
 
Avatar użytkownika szynaboss
 
Data rejestracji: 07.01.2006
Lokalizacja: Trzemeszno
Posty: 12
szynaboss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez 1stwasp
Ściągnij sobie Sceneimport:

http://home.arcor.de/caranthir2/sceneimport.zip

Pozdrawiam!
I jak mam importować te rozdziały??
Skopiowałem Scene Import do katalogu głównego Scenarista i zadna dodatkowa zakładka się nie utworzyła
Może napisz po kolei co mam zrobić.
Byłbym wdzięczny
Pozdrawiam cieplutko!!

Ostatnio zmieniany przez szynaboss : 10.01.2006 o godz. 00:20
szynaboss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 03:09   #4
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,558
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A odpaliłeś SceneImport.exe zamiast scenarist.exe? Wszystko masz opisane w załączonym pliku txt...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 22:51   #5
szynaboss
Młody Odkrywca
 
Avatar użytkownika szynaboss
 
Data rejestracji: 07.01.2006
Lokalizacja: Trzemeszno
Posty: 12
szynaboss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Copy SceneImport.exe and SceneImport.dll into the Scenarist installation directory, in the same directory with Scenarist.exe.
Skopiowałem oba pliczki do katalogu głównego Scenarista tam gdzie jest plik .exe Scenarista

Cytat:
Now to import a chapter list, switch to Track Editor,
select a track and select "Import Chapter..." from the Tools menu.
Nie mam takiej opcji w zakładce Tools, choć odpalałem Scenarista przez SceneImport.exe

Cytat:
I have tested with Scenarist 2.6 and 2.7
Może tu jest pies pogrzebany bo mam Scenarista 3.1 a SceneImport v1.2??

Cytat:
Napisany przez szynaboss
Może tu jest pies pogrzebany bo mam Scenarista 3.1 a SceneImport v1.2??
Sam sobie odpowiedziałem na to pytanie instalując Scenarista 2.6 i działa
Widocznie ta wersja SceneImport nie działała z nowszymi wersjami Scenarista
A szkoda

Ostatnio zmieniany przez szynaboss : 10.01.2006 o godz. 23:03
szynaboss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 12:11   #6
SIDis
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika SIDis
 
Data rejestracji: 25.09.2005
Posty: 22
SIDis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Własnie potrzebuje SceneImport, a podany link nie działa.
Może ktoś wrzucić na rapida itp.

Pozdro
SIDis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 19:04   #7
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,558
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Scene Import
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.05.2006, 11:49   #8
SIDis
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika SIDis
 
Data rejestracji: 25.09.2005
Posty: 22
SIDis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie dzięki ....
SIDis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.08.2012, 11:11   #9
poisonteam
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.08.2012
Posty: 1
poisonteam w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś tu wrzuci SceneImport. Poszukuje już od dłuższego czasu i nic nie mogę znaleźć ;(
poisonteam jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.08.2012, 06:43   #10
Ignatius
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SceneImport współpracuje poprawnie tylko z wersją 2.7 (chyba). Jeśli masz wyższą wersję to wypróbuj Chaptergen http://forum.doom9.org/showthread.php?t=150148
Ale jeśli zamierzasz robić reautoring to postaraj się raczej o program DVD Reauthor Pro. Nie będziesz musiał w ogóle importować chapterów bo program (oprócz wygenerowania skryptu) zrobi wszystko za ciebie.
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.