Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2006, 07:19   #1
Młody Odkrywca
 
Avatar użytkownika szynaboss
 
Data rejestracji: 07.01.2006
Lokalizacja: Trzemeszno
Posty: 12
szynaboss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak importować rozdziały w Sonic Scenarist??

Jak zaimportować rozdziały w Sonic Scenarist v3.1, tzn za pomocą DoItFast4U! rozłożyłem film na czynniki pierwsze, dodałem napisy, video, audio i chcę z pliku VTS_04_PGC_01 - Chapter Information - CCE importować rozdziały, ale nie wiem jak.
W poradniku CDRinfo jest napisane "Podświetlamy ścieżkę Scenes i z menu Tools / Import Chapters... Wskazujemy plik tekstowy z pozycjami rozdziałów i naciskamy OK" --> u mnie nie ma czegoś takiego
Proszę o pomoc bo nie mogę tego znaleźć.
Chyba,że ja nie wiem w co mam kliknąć. Gdzie jest ta ścieżka Scenes??
Pozdrawiam cieplutko!!
szynaboss jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2006, 10:37   #2
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ściągnij sobie Sceneimport:

http://home.arcor.de/caranthir2/sceneimport.zip

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2006, 23:11   #3
Młody Odkrywca
 
Avatar użytkownika szynaboss
 
Data rejestracji: 07.01.2006
Lokalizacja: Trzemeszno
Posty: 12
szynaboss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez 1stwasp
Ściągnij sobie Sceneimport:

http://home.arcor.de/caranthir2/sceneimport.zip

Pozdrawiam!
I jak mam importować te rozdziały??
Skopiowałem Scene Import do katalogu głównego Scenarista i zadna dodatkowa zakładka się nie utworzyła
Może napisz po kolei co mam zrobić.
Byłbym wdzięczny
Pozdrawiam cieplutko!!

Ostatnio zmieniany przez szynaboss : 09.01.2006 o godz. 23:20
szynaboss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 02:09   #4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A odpaliłeś SceneImport.exe zamiast scenarist.exe? Wszystko masz opisane w załączonym pliku txt...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 21:51   #5
Młody Odkrywca
 
Avatar użytkownika szynaboss
 
Data rejestracji: 07.01.2006
Lokalizacja: Trzemeszno
Posty: 12
szynaboss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Copy SceneImport.exe and SceneImport.dll into the Scenarist installation directory, in the same directory with Scenarist.exe.
Skopiowałem oba pliczki do katalogu głównego Scenarista tam gdzie jest plik .exe Scenarista

Cytat:
Now to import a chapter list, switch to Track Editor,
select a track and select "Import Chapter..." from the Tools menu.
Nie mam takiej opcji w zakładce Tools, choć odpalałem Scenarista przez SceneImport.exe

Cytat:
I have tested with Scenarist 2.6 and 2.7
Może tu jest pies pogrzebany bo mam Scenarista 3.1 a SceneImport v1.2??

Cytat:
Napisany przez szynaboss
Może tu jest pies pogrzebany bo mam Scenarista 3.1 a SceneImport v1.2??
Sam sobie odpowiedziałem na to pytanie instalując Scenarista 2.6 i działa
Widocznie ta wersja SceneImport nie działała z nowszymi wersjami Scenarista
A szkoda

Ostatnio zmieniany przez szynaboss : 10.01.2006 o godz. 22:03
szynaboss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 12:11   #6
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika SIDis
 
Data rejestracji: 25.09.2005
Posty: 22
SIDis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Własnie potrzebuje SceneImport, a podany link nie działa.
Może ktoś wrzucić na rapida itp.

Pozdro
SIDis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 19:04   #7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Scene Import
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.05.2006, 11:49   #8
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika SIDis
 
Data rejestracji: 25.09.2005
Posty: 22
SIDis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie dzięki ....
SIDis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.08.2012, 11:11   #9
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.08.2012
Posty: 1
poisonteam w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś tu wrzuci SceneImport. Poszukuje już od dłuższego czasu i nic nie mogę znaleźć ;(
poisonteam jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.08.2012, 06:43   #10
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SceneImport współpracuje poprawnie tylko z wersją 2.7 (chyba). Jeśli masz wyższą wersję to wypróbuj Chaptergen http://forum.doom9.org/showthread.php?t=150148
Ale jeśli zamierzasz robić reautoring to postaraj się raczej o program DVD Reauthor Pro. Nie będziesz musiał w ogóle importować chapterów bo program (oprócz wygenerowania skryptu) zrobi wszystko za ciebie.
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO