![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2005
![]() |
Jak nagrać 92min film na VCD ?
Wiem ze to pytanie laika ale na takim poziomie w sprawach nagrywania VCD jestem , nie wiem czy jest to mozliwe ale chcialbym nagrac film 795mb /92min ..czy da sie jakos upchnac to na plycie 700MB??Czy trzeba na dwoch? Swoja droge troche szkoda byc w plecy cala plyte o glupie 10 min.
Od razy zaznaczam ze szukalem na forum..ale nic na ten temat nie znalazlem , moze poprostu nie wiem czego szukac.Wszelkie informacje jak nagrac ten film , czy na jednej czy na dwoch plytach , czy jakos skonwertowac, pociac..etc..beda mi bardzo pomocne. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przede wszystkim pamiętaj ze VCD i 92 min. to koszmarna jakość. Lepiej zrób SVCD i daj dwie płyty CD-R.
A tak na marginesie na jednej płycie w formacie VCD nie upchniesz 92 minut w użytkowej jakości. ![]() Programy np. The FilmMachine, nero vision express itp.
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 03.04.2005 o godz. 14:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Cytat:
Ewantualnie zobacz czy da się coś obciąć np. napisy końcowe tak aby cały film miał max.90min i nagraj to na płytkę 90min |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2005
![]() |
z nagraniem nie było problemu na płytkę 870mb, problem był przy odtwarzaniu w stacjonarmym dvd.nagrałem film 850mb komp reaguje a stacjonarne dvd wypluwa taką płytę.czy ktoś mi powie co zrobić by stacjonarne dvd reagowało?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
najwidoczniej Twoja stacjonarka nie "trawi" płyt większych niż 700 MB (80 min)
ale nie sugeruj się tymi parametrami dosłownie płyta CD składa się z sektorów w których skład wchodzi 2352 bajty podczas nagrywania zwykłych danych na płytę 700 MB wchodzi 700 MB (z overburning ciut więcej) bo wykożystywanych jest tylko 2048 bajtów w przypadku VCD (lub CD-Audio) wykożystywanych jest całe 2352 więc na płytę 700MB wejdzie około 800 MB gdzieś to wyczytałem czytaj co Robs napisał - jeśli to już jest mpg1 odpowiadający VCD to śmiało pal na 700 MB |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2005
![]() |
Dzięki Mirek-1977.pomogło.działa bez zarzutu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|