Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.04.2005, 11:13   #1
wolny login
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.01.2005
wolny login w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak nagrać 92min film na VCD ?

Wiem ze to pytanie laika ale na takim poziomie w sprawach nagrywania VCD jestem , nie wiem czy jest to mozliwe ale chcialbym nagrac film 795mb /92min ..czy da sie jakos upchnac to na plycie 700MB??Czy trzeba na dwoch? Swoja droge troche szkoda byc w plecy cala plyte o glupie 10 min.
Od razy zaznaczam ze szukalem na forum..ale nic na ten temat nie znalazlem , moze poprostu nie wiem czego szukac.Wszelkie informacje jak nagrac ten film , czy na jednej czy na dwoch plytach , czy jakos skonwertowac, pociac..etc..beda mi bardzo pomocne.
wolny login jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.04.2005, 11:50   #2
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przede wszystkim pamiętaj ze VCD i 92 min. to koszmarna jakość. Lepiej zrób SVCD i daj dwie płyty CD-R.
A tak na marginesie na jednej płycie w formacie VCD nie upchniesz 92 minut w użytkowej jakości.

Programy np. The FilmMachine, nero vision express itp.

Ostatnio zmieniany przez czechoj : 03.04.2005 o godz. 14:18
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2005, 12:41   #3
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wolny login
nie wiem czy jest to mozliwe ale chcialbym nagrac film 795mb /92min ..czy da sie jakos upchnac to na plycie 700MB??
Czy te 795mb jest już w formacie mpeg-1? Jesli tak to możesz śmiało nagrywac na tej płytce, w Nero odznacz zgodność ze standardem vcd.
Stary 03.04.2005, 14:47   #4
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wolny login
Wiem ze to pytanie laika ale na takim poziomie w sprawach nagrywania VCD jestem , nie wiem czy jest to mozliwe ale chcialbym nagrac film 795mb /92min ..czy da sie jakos upchnac to na plycie 700MB??Czy trzeba na dwoch? Swoja droge troche szkoda byc w plecy cala plyte o glupie 10 min.
Od razy zaznaczam ze szukalem na forum..ale nic na ten temat nie znalazlem , moze poprostu nie wiem czego szukac.Wszelkie informacje jak nagrac ten film , czy na jednej czy na dwoch plytach , czy jakos skonwertowac, pociac..etc..beda mi bardzo pomocne.
Może nagraj to na płytce 99min,jeżeli twoja nagrywarka takowe obsługuje.
Ewantualnie zobacz czy da się coś obciąć np. napisy końcowe tak aby cały film miał max.90min i nagraj to na płytkę 90min
peterka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 20:54   #5
kubdat
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.04.2005
kubdat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
z nagraniem nie było problemu na płytkę 870mb, problem był przy odtwarzaniu w stacjonarmym dvd.nagrałem film 850mb komp reaguje a stacjonarne dvd wypluwa taką płytę.czy ktoś mi powie co zrobić by stacjonarne dvd reagowało?
kubdat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2005, 12:42   #6
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
najwidoczniej Twoja stacjonarka nie "trawi" płyt większych niż 700 MB (80 min)
ale nie sugeruj się tymi parametrami dosłownie
płyta CD składa się z sektorów w których skład wchodzi 2352 bajty
podczas nagrywania zwykłych danych na płytę 700 MB wchodzi 700 MB (z overburning ciut więcej) bo wykożystywanych jest tylko 2048 bajtów
w przypadku VCD (lub CD-Audio) wykożystywanych jest całe 2352 więc na płytę 700MB wejdzie około 800 MB
gdzieś to wyczytałem

czytaj co Robs napisał - jeśli to już jest mpg1 odpowiadający VCD to śmiało pal na 700 MB
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2005, 23:06   #7
sc0rpi0
Kibic żużla :)

Data rejestracji: 07.12.2004
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kubdat
z nagraniem nie było problemu na płytkę 870mb, problem był przy odtwarzaniu w stacjonarmym dvd.nagrałem film 850mb komp reaguje a stacjonarne dvd wypluwa taką płytę.czy ktoś mi powie co zrobić by stacjonarne dvd reagowało?
Może nowy firmaware do stacjonarki ??
Stary 29.04.2005, 16:26   #8
kubdat
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.04.2005
kubdat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki Mirek-1977.pomogło.działa bez zarzutu.
kubdat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: