![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2005
![]() |
Jak nagrać film DVD na 2 płytach w Nero??
WITAM,
posiadam takie pliki: -md5 -video_ts -video_ts.bup -video_ts.ifo -vts_01_0 -vts_01_0.bup -vts_01_0.ifo -vts_01_1 -vts_01_2 -vts_01_3 -vts_01_4 -vts_01_5 -vts_01_6 -vts_02_0.bup -vts_02_0.ifo -vts_02_1 -vts_03_0.bup -vts_03_0.ifo -vts_03_1 są to pliki dwupłytowej wersji Dirty Dancing. Problem polega na tym , że niewiem ja je nagrać na dwie płytki DVD. Nagrywałem wcześniej tylko jednopłytowe filmy i nie miałem problemu, natomiast tu niewiem co do jakiej kompilacji wrzucić , na jaką płyte itp. PROSZE O POMOC............(MOJA ŻONA ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Musisz sobie najpier ten filmik podzielić na 2 DVD - np. DVDFabem, a dopiero potem każdą płytkę osobno wypalać w Nero.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
hmm......a nie da sie inaczej??
te pliki , które posiadam są zrzucone z płyt, ale nie ja to robiłem - wiec jak one są kopią płyty to może nie trzeba sie bawic w DVDfaba tylko jakos prościej?? ........bo moze byc tez tak, ze to co mam to wcale nie jest wersja dwu-plytowa lecz jedno płytowa ale dvd 9gb ?!?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na pewno jest to jedna płyta. Tylko ile GB zajmują ci te pliki? Jeśli poniżej 4,37GB to wejdą na jedną płytę. Jeśli więcej - to albo nagrać na płycie DL
![]() 1 - kompresja do DVD5; 2 - podział na 2 płytki DVD5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
wszystkie pliki razem mają niecałe 7 gb.
zapis na DL odpada bo nie posiadam. co do kompresji czy podziału na 2 płyty DVD5 - to jak wcześniej pisałem: z tego co wiem to, to co mam na dysku to sa miały być dwie płytki DVD5...... .....ale jakoś mi sie to nie widzi , bo manu jest jedno - ale może tak ma byc...a nagrywa sie to i na pierwszą i na druga płyte. ...cholera wie - i właśnie tu jest pies pogrzebany :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
No to DVDFab tak ci podzieli (nawet pliki z dysku), że potem jak wypalisz to na 1 DVD będziesz miał menu i połowe filmu a na drugim resztę filmu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Pozostaje jeszcze Clone DVD w ktorym takze bez problemow mozna podzielic film na dwie czesci. Wystarczy kilka klikniec myszka
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
azazello - jesteś boski
![]() |
![]() |
![]() |