![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.05.2005
![]() |
![]()
Mam pytanko.
Przerobilem pare filmow divix (.avi) na SVCD (.mpg ) za pomoca TMPGENC 2.5 Plus. Niestety z NERO 6.6 nie jestem w stanie ich nagrac na plyte DVD. Mialem wczesniej sonic 7 Deluxe ktorym nagralem te pliki na DVD i chodzily na moim odtwarzaczu stacjonarnym DVD. Moj odtwarzacz odtwarza SVCD bez problemu. Problem polegal na tym ze nie moglem przewijac filmow , tzn jedynie moglem ogladac je od dechy do dechy. Menu DVD widzialo filmy i moglem wybierac jaki chce ogladac itd. Niestety teraz zainstalowalem Nero 6.6.. i nie jestem w stanie ich nagrac. Nero nie jest w stanie poprostu przerzucic ich tak jak sa. Jedynie daje mi mozliwosc nagrac DVD-video ( ale nie chce wypalac tych plikow) lub SVCD ale tylko daje wypalac na plytach CD ![]() Czytalem ze zeby wszystko funkcjonowalo ok, zeby mozna bylo przewijac itd., mozna wrzucic je za pomoca tmpgenc DVD Author 1.6. Niestety gdy probuje to zrobic program wyskakuje mi z niekompatybilnoscia przerobionych filmow. Wypisuje cos ze rozdzelczosc 480X576 nie jest kompatybilna dla DVD i ze framerate 25 fps nie moze byc uzywane z rozdzielczoscia 480X576. Ale przecierz gdy je wrzucilem na plyte przez SONIC-a moj DVD w Pokoju je odtwarzal. ![]() ![]() ![]() ![]() Czy ktos moze mi powiedziec co mam z tym zrobic ? Program tmpgenc plus teraz juz nie daje mi ich przerobic na np. format DVD ![]() Czy moze te ktore juz przerobilem w ten sposob nagrac na plyte DVD za pomoca sonica a reszte przerobic na DVD wedlug norm Tmpgenc DVD Author ![]() A moze jednak da sie cos zrobic z tymi przerobionymi zeby mozna bylo przewijac ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
..: DVD-VIDEO :..