![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
Jak nagrać zdjęcia, aby następnie odtworzyć je na DVD ??
Jak w temacie przy założeniu, że DVD odczytuje CDR-y.
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Pliki źródłowe muszą być w formacie jpg.
Najlepszym przetestowanym przeze mnie programem jest WinOnCD 3.8 PE. Jest tam zakładka Photo Album. Zakładasz album, przeciągasz w jego okno zdjęcia i już gotowe do nagrania. Zdjęcia są przekodowywane do odpowiedniej wielkości przez sam program WOC. możesz dodać tła i ramki do zdjęć oraz podpisy. Na koniec możesz dodać także muzykę jako tło. Efekty są świetne, polecam. Albumy nagrywa także Nero, ale nie można zrobić właściwie nic poza nagraniem zdjęć (żadnych podkładów ani podpisów). Poza tym przy oglądaniu trzeba za każdym razem naciskać Next, a WOC umożliwia włączenie slideshow. |
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
zdiecia
a nie lepiej nagrywać zdięcia na krązek dvd najlepszy do tego jest ulead video 8 mozna podłozyć muze efekty i zrobić autoring na krążek dvd wchodzi 120min każde zdięcie to 6 sekunt łatwo obliczyć ile zdięć wejdzie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2005
![]() |
Zdjecia
czegos nie rozumiem. Zainstalowalem UleadVideoStudio 8 wszedlem w Image chcialem zrobic Create CD i kiszka. On chce mi nagrywac tylko filmy a zdjec ni w zab. Jak te jpg dokladnie zgrac na plyte DVD? pomozcie. Z gory dzieki
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Cytat:
Powodzenia Salem |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2005
![]() |
Cytat:
mam fotki 800x600 a na TV są i tak poprzycinane, pozatym na 8 z 10 zdjęciach kolory sie poprostu poruszają. Przeważnie dotyczy to koloru białego, ostatnio zdjęcia z nad morza posiadaja poruszające się morze !! to rujnuje mój cały album ... jak tego nie opanuje to rezygnuje z tego programu ... pzdr |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2004
![]() |
Metoda jak d..a - każdy ma swoją - więc i ja sie podziele
Jest super programik i sie nazywa ProShow Gold. Generalnie - wygląd jak program do edycji wideo - tyle że do zdjęć właśnie - i ma wszystko co potrzeba - można zdjęcia "poruszyć" (obrót, zoom)- dodać podkład muzyczny do całości (a oprócz tego do każdego zdjęcia z osobna), dużo przejść, napisy itd. Wszystko w miare proste, a efekt można nagrać na DVD, SVCD, lub VCD. Polecam
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#9 |
|
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Ja też dorzucę swoje trzy grosze, MemoriesOnTV z tym że nie jest darmowy.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() |
A co myślicie o NeroVision Expres , jest w pełnym pakiecie Nera. Jest spolszczony i pozwala na wykonanie pokazów zdjęć na DVD. Mozna dodawać nawet podkład dżwiękowy wszystko odbywa sie rewelacyjnie prosto. Polecam.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2005
![]() |
Cytat:
IphotoDVD program ma ograniczenie do 10 zdjec wersji trial ale jak co to ja mam tez wersje trial z cukiereczkiem i mi dziala i swietnie nagrywa polecam, ten program ma to do siebie ze on robi to jako mpeg a potem trzeba to na dvd wzucic a od tego juz jest program DVDBuilder prosty w obsludze 3 kliknieciami zrobisz dvd plyte polecam serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.05.2005
![]() |
jak polecam albo NeroVision Express albo - dla posaidaczu urzadzenia wielofunkcuyjnego HP- dostepny wraz z nim program HP Memoris Disc Crerator, Wszystko tak jak napisł Marin, szybko, łatwo i bardzo prosto.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.01.2005
![]() |
Ulead PictureShow4!!
Jak masz dostęp do tego programu to gorąco polecam.
Jest bardzo prosty a oferuje masę ciekawych efektów. Dodatkowo na ekranie tv nie masz żadnej pixelozy. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() |
Ja tylko powtorze to co juz raz mowilem... Zaden z wymienionych przez was programow nie daje takich efektow jak MemoriesOnTV... I jest on prosty...
No ale jak chcecie uzuwac inne to wasza sprawa ![]() Ja Memories'a nie zamienie na zaden inny
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.01.2005
![]() |
Cytat:
i ten drugi jest tak samo prosty w obsłudze jak Memories jednak Ulead daje dużo więcej możliwoci edycji całego projektu jak i poszczególnych zdjęć. |
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| z czym pić whisky ??? jakiś przepis?? | Ufil123 | Off topic | 193 | 19.02.2014 20:36 |
| Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
| Pojęcia z sieci p2p (filmy) | Jabba the Hutt | Off topic | 14 | 22.06.2004 20:00 |
| Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |