Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.02.2015, 11:35   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak nagrywać filmy na płyte DvD

Witam. Mam taki problem ponieważ . Mam kila wesel z kaset VHS i chcę nagrać na płyte Dvd+r ale tak żeby odtwarzało na każdym odtwarzaczu stacjonarnym jak to zrobic ?
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.02.2015, 11:40   #2
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Bardzo prosto:
1. Za pomocą Adobe Premiere zgrać materiał (dodatkowo można dokonać obróbki video po zgraniu materiału - ale jest to opcjonalne) - surowy - czas zgrywania trwa tyle ile trwa film - polecam korzystać z FireWire co by nie gubiło klatek - ale na upartego może być s-video ale będzie gorsza jakość
2. Kodować surowy materiał do mpeg-4 - czas kodowania na i7 ,4,2 GHz i 12 GB ram z włączonym CUDA będzie trwał około 2 godzin - na słabszym sprzęcie nawet do 8 godzin jak to słaby notebook
3. Dodać menu - opcjonalne
4. Nagrać programem Ashampoo

Zakładam, że posiadasz odpowiedni sprzęt do podłączenia do PC
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły

Ostatnio zmieniany przez mgit : 15.02.2015 o godz. 11:46
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 11:43   #3
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Znaczy źle napisałem ja już mam program do zgrywania kaset na VHS PowerDirector 9 ... wesela mam zgrane tylko chcę jak nagram na płyte Dvd+r to żeby odtwarzała na każdym odtwarzaczu stacjonarnym przepraszam za pomyłke :/
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 11:49   #4
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
To jak masz już gotowy materiał w odpowiednim formacie to odpalasz program Ashampoo wybierasz rodzaj materiału DVD-VIDEO i przenosisz gotowe pliki do odpowiednich folderów - wybierasz prędkość nagrania i nagrywasz.
Dla zwiększenia kompatybilności ze starymi odtwarzaczami możesz ustawić BookType na DVD-ROM jak nagrywarka to obsługuje
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:00   #5
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posiadam Ashampoo Burning Studio 2014 . I jak wybieram kategorie nagrywaj filmy i chcę wrzucić plik żeby można było nagrywać to wyskakuje komunikat że zły formaat pliku jest. I pisze że w formacie VOB , IFO
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:09   #6
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 797
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
To w jakim masz formacie zgrane te wesela?
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:11   #7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aktualnie wesela są w formacie ''avi''
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:19   #8
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 797
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
No to te avi musisz przerobić na format zgodny z dvd , czyli vob, ifo, itp.
Programów nawet darmowych jest pełno . Szukana fraza to " avi2dvd "
albo po polsku avi do dvd . Jak już Ci przerobi to w Nero dajesz DVD-Video
i do katalogu Video_TS wrzucasz te pliki. Katalog Audio_TS jest pusty, no i zapisujesz na dvd.
W Ashampoo Burning Studio 2014 powinno być podobnie.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:21   #9
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy jak przerobie na Vob lub Ifo to jakoś obrazu się zmieni?
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:27   #10
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 797
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
No dvd ma taki a nie inny format obrazu . Normalne jak będziesz miał b.dobrą jakość avi to i lepsze będzie video.
Z avi o słabej jakości nie zrobisz dobrego dvd.
No i jeszcze jedno poszukaj i poczytaj jaiego programu chcesz używać , free czy płatnego. No i zależy ile masz czasu .
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01

Ostatnio zmieniany przez siwymariusz : 15.02.2015 o godz. 12:34
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:36   #11
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najlepiej darmowy . Czas mam chociaż nie za dużo.
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:39   #12
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 797
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
https://www.google.pl/?gfe_rd=cr&ei=...evid=241065069 to szukaj tu co Ci podpasuje. No i do boju
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:39   #13
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobiłem programem WinAviWideo converter ale on mi na 5 cześć podzielił w formacie VOB
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:43   #14
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 797
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Po przeróbce avi na format zgodny z dvd będziesz miał parę-parenaście plików z rozszerzeniem BUP,IFO,VOB., zależy jaki duży masz avi.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:47   #15
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jedno wesele ma 25Gb ale jak mi przerobiło to około 3gb całość ma . ale w kawałkach .
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Apple flame war (było: Apple iPad) Bartez Systemy operacyjne i aplikacje 8001 15.09.2019 10:03
Chuck Norris Morris Humor 111 07.10.2018 01:42
Problem z nagraniem plików z dysku twardego na płytę dvd WODZU1972 DVD-Video 13 08.03.2009 17:45
Jak nagrac SVCD NA DVD uzywajac NERO 6.6, lub innego programu swito DVD-Video 1 29.05.2005 19:53
Jak połączyc filmy na dvd power DVD-Video 19 01.01.2004 19:57


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO