Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.08.2003, 22:14   #16
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.08.2003
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 9
mosqit3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A mozna plik koncowy zrobic w VCD
__________________
"Nie bój się zmiany na lepsze..."
mosqit3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.08.2003, 20:12   #17
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do VCD są inne narzędzia i VCD NIE obsługuje wybieralnych napisów.
__________________
Fafer
Fafer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2003, 07:19   #18
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.10.2003
Posty: 19
seeb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przy uzyciu DVDMaestro i MaestroSBT zrobilem 2 filmy T3 i MAtrixa Reloaded pierwszy byl NTSC drugi PAL i nie bylo absolutnie zadnych problemow lacznie z synchronizacja napisow...natomiast probowalem ostatnio zrobic Bad.Boys.2.DVDR-DzN i qrde dupsztal wszystko w DVDMaestro wyglada ladnie (chodzi mi o napisy) mnie wiecej zgadzaja sie z orginalnymi angielskimi napisami z dokladnoscia +-1s do samego konca ale po kompilacji filmu napisy rozjezdzaja sie po 5 chapterze o ponad 10s do tylu !!!!! probowalem juz wszystkiego film jest DROP 29,97 napisy sa tez DROP 29,97 nie wiem co moze byc zle moze ktos moglby cos poradzic ??
seeb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 08:06   #19
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.03.2003
Lokalizacja: Wroclaw
Posty: 7
Art7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z DVDMaestro i MaestroSBT

Witam.

Próbując dodać polskie napisy do filmu Szeregowiec Ryan R1 DTS zgodnie z
metodą opisaną przez CobraVerde natknąłem się w dwóch miejscach na
problemy, których nie udało mi się przeskoczyć:

1.W DVDMaestro:
- import plików video *.m2v i audio *.dts przebiega bez problemu,
- przeciągnięcie pliku audio na linię audio projektu też OK,
- natomiast problem pojawia się przy przciąganiu pliku video na linię
video projektu; program na to nie pozwala wyświetlając komunikat:
długość video przekracza maksymalny dopuszczalny rozmiar; faktycznie
film jest długi ok 2h40min ale chyba nie powinno to stanowić problemu...
Czy jest na to jakaś rada ? Poza podziałem video i audio na tym etapie na dwie
części i co za tym idzie przerabianiu napisów ? Myślałem o podziale ale dopiero
po połączeniu video+audio+napisy.

2.W MaestroSBT:
Nie pozwala na wczytanie napisów utworzonych w SubtitleWorkshop format
*.ssa. Wyświetla komunikat, że napisy są w wersji .02 a powinny być w wersji
.04. SubtitleWorkshop'a ściągnąłem wczoraj (18.11.2003) z doom9.org.

Z góy dzięki za każdą pomoc.

Pozdrawiam,
Art.
Art7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 08:38   #20
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. dziwne, bo robiłem za pomocą DVDMaestro "Apocalypse Now" które trwa ok. 170 min. i nie było problemu. jaką masz wersje programu? i spraw jego ustawienia...
2. użyj ostatniej wersji SubtitleWorkshop albo starszej wersji MaestroSBT w takich przypadakch trzeba trochę pokombinować...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 19.11.2003 o godz. 09:07
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 08:59   #21
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.03.2003
Lokalizacja: Wroclaw
Posty: 7
Art7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odpowiedź.
1. Wersja programu to 2.5 + update do 2.55. Szukałem jakiś ustawień, gdzie można byłoby określić długość ale nigdzie czegoś takiego nie znalazłem.
2.Spróbuję.
Art7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 09:07   #22
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no to wszystko jasne - ja używam najnowszej i najlepszej wersji 2.9. proponuję przesiadkę...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 09:10   #23
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.03.2003
Lokalizacja: Wroclaw
Posty: 7
Art7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm... poszukam.
Dzięki.
Art7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 08:08   #24
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.03.2003
Lokalizacja: Wroclaw
Posty: 7
Art7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wersja 2.9 DVDMaestro rozwiązała problem z przenoszeniem video. Znajdujący się w pakiecie z ww. MaestroSBT (starsza wersja od wcześniej używanej) rozwiązał problem z konwersją napisów.
Dzięki !

Jednak pojawił się inny problem. Ekstremalnie uciążliwy.
1.W DVDMaestro w żaden sposób nie udaje mi się uruchomić podglądu. Przyciski są nieaktywne. W związku z tym, by sprawdzić efekt łączenia video+audio+napisy muszę wygenerować cały film, a trwa to potwornie długo. Oczywiście nie udało mi się dopasować napisów za 1 podejściem.
Czy jest na to rada ?
2.Czy w DVDMaestro można dopasować napisy poprzez przesunięcie wszystkich o np 4 sekundy (do przodu/tyłu). Potrafię przesunąć pojedyńcze ale ta metoda jest troche zbyt praco/czasochłonna.


Pozdrawiam,
Art.

Ostatnio zmieniany przez Art7 : 20.11.2003 o godz. 13:59
Art7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 22:42   #25
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ad 1. Przejrzyj forum a znajdziesz podpowiedzi co, jak i nawet gdzie.. (to pytanie pada tu baaardzo czesto). Co do prędkości generowania to akurat DVD Maestro jest szybkie... Moze to banał ale kilkukrotne zdefragmentowanie dysku powinno choć w części przyspieszyć genereację.
ad 2. Nie da się. Wczytaj plik SON do Subtitle Workshopa i tam przesun.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2003, 13:28   #26
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.03.2003
Lokalizacja: Wroclaw
Posty: 7
Art7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki raz jeszcze.
Wszystko zagrało !

Pozdrawiam.
Art7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2004, 01:00   #27
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2004
Posty: 2
Najdas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
yo mam maly problem znalazlem wczesniej 2 opisy jak dodac napisy i wszystko by bylo si ale niestety cos sie nie spisuja te opisy przynajmniej u mnie w opisie 1 idzie dosc dobrze do puki nie musze wszystkiego zlozyc w kupe gdzie zawodzi program dvdmaestro gdzie po dodaniu sciezki wideo jak probuje dodac audio to siada program sciagalem inna wersje tez siada reinstalowalem wina tez siada..

2 opis tez zawiudl ale tam juz jest inna widza po 1 nie dodalo mi napisow mimo ze wykonalem wszystko zgodnie z opisem i na dodatek dzwiek byl przestawiony do obrazu ok 2s..

mam prozbe moze mi ktos pomuc w walce z tym problemem mam filmy juz na dvdr i chcial bym zrobic te napisy a i jeszcze chcial bym zachowac orginalne menu z dvd

dzieki za pomoc mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial o co lata thx
Najdas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2004, 01:01   #28
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2004
Posty: 2
Najdas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam od niedawna nagryware dvd filmy caly czas prztbywaja a tu taka lipoza help !!!
Najdas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2004, 10:26   #29
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A może byś tak sprecyzował co znaczy "siada program" ? Przy takim opisie to chyba tylko wróżka będzie mogła Ci pomóc
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2008, 11:01   #30
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika sheisanewthing
 
Data rejestracji: 08.10.2008
Posty: 6
sheisanewthing w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hej mam pytanko - czy jest mozliwosc pozbycia sie dubbingu tzn chcialabym miec wersje ang i napisy...chodzi o cz 3 gwiezdnych wojen,mam ja z dubbingiem no i tego sie po prostu nie da ogladac....
sheisanewthing jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO