![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
Jak połączyć film zgrany z dwóch płyt DVD?
Cześć. Dostałem parę dni temu do zgrania film Lista Szindlera, wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że dziwnie go nagrali. Film ma długość 187minut z tym że jest on nagrany na dwóch płytach DVD. Dwie pierwsze godziny są na pierwszej płycie a reszta czyli niecała godzinka do końca na drugiej. Zgrałem obydwie cześci filmu DVDShrinkiem (oczywiście nie wszystko, tylko wyodrębniłem sam film z AC3 English i polskimi napisami). Teraz to wszystko sobie leży na dysku (pierwsza zagrana płyta w katalogu DVD1 a druga w DVD2 oczywiście zachowując dalej katalogi VIDEO_TS). Chciałbym to oczywiście przekodować wszystko razem na jedną płytę DVD+R 4.7Gb za pomocą DVD2DVD-R z CCE. Pomóżcie! Jakiś program do łączenia obydwu zgranych materiałów czy jak?
![]()
Spawalnik: PLEXTOR PX-760A Zrzucalnik: PIONEER 106S - za nic go bym nie wymienił! Wymiata na pełnych obrotach wszystkie typy krążków od 2003 roku ![]() Ostatnio zmieniany przez Robs : 12.07.2004 o godz. 12:50 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
IfoEdit albo DVD2One.
Opis na mojej stronce.
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Dzięki Robs
![]()
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
No nie wiem, ale wykonałem wszystko tak jak napisałeś u siebie na stronie Robs. Wszystko nieby fajnie, mam juz dwie plyty w jednym katalogu itd. Ale niestety sprawdziłem kompilacje w WinDVD i napisy są zielone. Dodatkowo w DVD2DVD-R język napisów i ścieżki dźwiękowej jest "nieokreślony". Czy taki stan jest normalny? Bo jest co kodować a niechciałbym poświęcić kilkunastu godzin na marne
![]() ![]() ![]() ![]() PS: Poniżej screen z DVD2DVD-R
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
VTS_Audio - Languade type ustawiamy na "present" a Language na "polish lub english " podobna operacja na VTS_1 SubPicture . I to samo z plikiem VTS_01.0.IFO . Obydwie operacje zapisujemy opcją "save" . Teraz mały zonk należy zmienić kolor napisów bo będą one na 100% zielone . W tym celu otwieramy w IFO Edit VTS_01.0.IFO ale filmu oryginalnego tego bezpośrednio z płyty dvd następnie otworzyć VTS_PGCITI i dalej VTS_PGC_1 . Teraz posłużymy się funkcją SUBTITLE COLOR i dalej COPY COLOR FROM... . Następnie pstrykamy COPY2CLIPBOARD . Teraz otwieramy VTS_01.0.IFO ale filmu naszego który mamy na dysku następnie VTS_PGCITI i dalej VTS_PGC_1 . Pstrykamy SUBTITLE COLOR i dalej PASTE COLOR FROM... . Napisy są białe jeśli wartości tabeli "color" są różne od zera . Jest jakaś zasada tych cyferek przy kolorach ale jeśli kopiujemy te wartości z filmu oryginalnego to będą one napewno białe . Oczywiście "save" . Teraz otwieramy w IFO Edicie dowolny plik IFO naszego filmu i pstrykamy opcje Get VTS sectors i cały czas YES . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Tak tylko niestety oryginalnej płyty już nie mam, wszystkie vobki leżą sobie na dysku
![]()
![]() |
#7 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Zerknij tutaj: http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=4350#22632
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
OK, już uzyskałem napisy białe
![]()
![]() |
#9 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Moim zdaniem nie powinno być żadnych problemów już po obróbce w dvd2dvdr, spróbuj jeszcze 'Get VTS Sectors' w IfoEdit, czy to coś zmieni.
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Robs mam jeszcze pytanie (pisze do Ciebie, bo widze ze w kwestii tej sie sporo wypowiadałeś) A mianowicie chodzi mi o funkcje Force Encoding, warto ją włączyć w moim przypadku film jest ma baardzo sporo ponad 4.7GB
![]() ![]() Dzięki raz jeszcze, bo widzę ża ludzie tutaj uczynni ![]() PS: W sprawach wyświetlania parametrów filmu lepiej ufać to co pokazuje DVD2DVD-R czy BitrateView? BO mam dylemat... Mam dylemat bo wskazania DC Precision się róznią: DVD2DVD-R - 10, BitrateView - 9.
Spawalnik: PLEXTOR PX-760A Zrzucalnik: PIONEER 106S - za nic go bym nie wymienił! Wymiata na pełnych obrotach wszystkie typy krążków od 2003 roku ![]() Ostatnio zmieniany przez RafeQ : 15.07.2004 o godz. 22:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
A to wszystko na moim kurde dysku, panie RafeQ
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||||
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Cytat:
Ale mozesz tez najpierw film wczytac w DVD Shrink i sprawdzic czy ew. wywalenie (re-author mode) chinskich napisow i islandzkiej sciezki dzwiekowej ![]() Mozesz tez przyciac napisy koncowe. Jesli to zawiedzie to DVD2DVD-R. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Te, ktorych wiekszosc chyba osob tutaj uzywa znajdziesz w zalaczniku. Cytat:
Cytat:
wszystko znajdzie w tych tematach: 1. DVD2DVD-R Instrukcja 2. Bitrate Viewer podaje zle dane o filmie 3. "Upper Field First" a DVD2DVD-R (CCE) 4. Pytanie o "sposób" na bitrate w DVD2DVD-R aha RafeQ, zauwazylem (screen zamieszczony przez ciebie), ze masz partycje FAT... Obawiam sie, ze zabawa z DVD2DVD-R bez NTFS sie nie obejdzie. Ostatnio zmieniany przez Michal2004 : 16.07.2004 o godz. 01:44 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Niestety filmik ma już po oberżnięciu 9,9GB :-) Jednak wiadomo Lista Szindlera jest nagrana w obrazie czarno-białym, więc moim skormnym zdaniem niewiele straci na jakości. Bynajmniej spróbuję
![]()
![]() |
#14 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
czy może ktoś wie jak to ustawić w programie ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
W ogóle jest wiocha, film po połączeniu ma 45 chapterów z tym że do 40 chapcia winddvd i inne mi odtwarzaja a dalej nie chce isc. Robs mowil ze to nie wplynie nic na kodowanie, no ale chciałem sobie sprobowac podzielic DVDShrinkiem na dwie plyty wiec zaczalem wczytywac kompilache no i w pewnym momoencie dvdshrink sie zatrzymal z bledem ktory podalem nizej. Wzielem wkurzony odpaliłem ifoedita robienie ciagle get vts sectors nic nie daje, tak sobie obejrzalem i mi sie nie wydaje to w porzadku, tak jak robs w swojej instrukcji pisał tak zrobiłem a mianowicie przy operacji łaczenia dałem kolejne ID w moim przypadku dla tych vobow z plyty drugiej bylo to VOB ID nr 3. A widac (ponizej) ze tabela podaje takze wyzsze niz 3 VOB-ID (a przeciez wyzszych nie ma
![]() ![]() PS: Sorry sprawdzilem ID nastepnych vobow jednak VOB-ID jest tak jak ma byc czyli 3,4,5,6. Musialem to wczesniej przeoczyc, no ale to dalej nie zmienia stanu rzeczy czyli dalej jest kicha ![]() ![]()
Spawalnik: PLEXTOR PX-760A Zrzucalnik: PIONEER 106S - za nic go bym nie wymienił! Wymiata na pełnych obrotach wszystkie typy krążków od 2003 roku ![]() Ostatnio zmieniany przez RafeQ : 16.07.2004 o godz. 13:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|