![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.08.2003
![]() |
vcd się zacina!!
Hej mam dwa małe problemy!
1.)podczas odtwarzania filmu vcd(własnej kompresji z avi) na stacjonarnym dvd, każda płytka tnie się mniej więcej na 3 minuty. Po przesunięciu film idzie w miarę ok! 2.)napisałem że idzie w miarę ok, gdyż daje się wyczuc że film delikatnie skacze (brak płynności)! Czy można cosik zaradzić na powyższe problemy?! Z waszą pomocą powinno się udać;-). A na koniec najważniejsze! Serdeczne dzięki za dotychczasowe podpowiedzi! Praktycznie wszystkie w znacznym stopniu pomogły mnie żóltodziobowi w kwestii kompresji do VCD ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Dużo rzeczy moze mieć wpływ na twój "brak płynności",
kilka pytań: w jakim standardzie jest to vcd, w jakim jest avi (pal, ntsc), jaki bitrate video vcd, jak robiłeś audio?
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.08.2003
![]() |
hej dzięki za zainteresowanie się moim problemem. Otóż ja poprostu odpaliłem tmpgenc i virtual dub i ciach!:-) fachowcem nie jestem :-) ale w tmpgenc wybierałem opcję pal:-). Ogólnie filmy chodzą płynnie tylko gdy kompresuje je do formatu większeego niż panoramiczny cosik się wali! i zaczyna delikatnie się spóźniać (poprostu lekuchno skacze). Natomiast nie rozumiem dlaczego skoro cały film idzie spoko to w pewnym miejscu się zacina (zatrzymuje) i trzeba go przewinąć??!! Może to poprostu jakiś błąd kompresji z divix na vcd? Ale ja bzdurze a przecież się nie znam. pozdro
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|