Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.02.2005, 07:15   #46
Bywalec
 
Data rejestracji: 29.09.2004
Posty: 37
Jorgendriu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to jakie rozwiązanie widzicie mam do dyspozycji 1000 zł na zakup jakiegoś sprzętu oczywiście aby zgrać z VHS do kompa
Jeżeli to ma być jakaś karta graficzna to jaki najlepiej model
chyba że ma to być karta telewizyjna proszę podać jaka aby nie kupić czegoś co nie będzie przydatne. O czywiście chodzi mi o jak najlepszą jakość
__________________
Jorg
Jorgendriu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.02.2005, 07:19   #47
Bywalec
 
Data rejestracji: 29.09.2004
Posty: 37
Jorgendriu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeszcze jedno czytałem kiedyś że są jakieś urządzenia coś takiego jak magnetowid które podłączamy prosto do kompa i z super jakością zrzuca na dysk nie wiem jak to się nazywa ale pamiętam że było dość drogie poszukam w necie to dam link
__________________
Jorg
Jorgendriu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2005, 13:52   #48
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.01.2005
Posty: 2
dmc37 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja też bym prosił o mały helpik. Mam tak:
karte telewizyjną FlyVideo DV3000,ma wejście SVHS i FireWire
magnetowid z wyjściem SVHS Philips, i teraz pytanko-jakim programem najlepiej materiał zgrać do kompa z taśmy? Przyznam sie że ściągłem program iuVCR, ale nic nie robiłem jeszcze, bo jak w tytule chodzi mi o jakość.A potem zamierzam przerobić na DVD -Studio 9?? Wszelkie uwagi mile widziane
dmc37 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 21:11   #49
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.04.2005
Posty: 1
matertom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Pimms
Ja kupiłem coś takiego i nawet od tego samego gościa -
Sprawuje sie znakomicie - ale zazdroszcze ludziom co mają cyfrówki

Zastanawiam się na kupnem video grabbera. Czy po kilku miesiącach użytkowania masz jakieś uwagi co do tego "cacka"? Ja mam kartę DC-20, ale ma ograniczenia (działa tylko w W98, zmienia kolejność półobrazów i zrzuca max 15 min na jedną sesję) i dlatego myślę o graberze na USB.
Będę wdzięczny za uwagi
matertom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2005, 14:05   #50
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.08.2003
Lokalizacja: śląsk
Posty: 2
szpotak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, zgrywam program tv przy pomocy iu vcr. Obraz jest okay, lecz dżwięk faluje, raz głośniej, raz ciszej. Zgrywam w DivX. Co może być przyczyną złego dźwięku? Win XP, Athlon 1800 MHz. Jurek
__________________
jurek
szpotak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2005, 16:15   #51
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez szpotak
Witam, zgrywam program tv przy pomocy iu vcr. Obraz jest okay, lecz dżwięk faluje, raz głośniej, raz ciszej. Zgrywam w DivX. Co może być przyczyną złego dźwięku? Win XP, Athlon 1800 MHz. Jurek
z tego co wiem Divx jest kiepski do capturingu. a dzwięk zrzucaj bez kompresji, to wtedy unikniesz problemów. potem go możesz skonwertować na dowolny format...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2005, 16:04   #52
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Donaldzisko
 
Data rejestracji: 12.10.2004
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 8
Donaldzisko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
" Do tego celu można też użyć cyfrowej video kamery.
Wówczas przegrywamy materiał bez strat.
Kamera włączona między magnetowid a komputer pracuje jako
Przetwornik analogowo cyfrowy"
\zobacz tu
__________________
"Używają słów jak zaufanie. Nie ma czegoś takiego. Wszyscy, który podpisują coś między sobą robią to bo sobie nie ufają" Jacque Fresco
Donaldzisko jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2005, 22:42   #53
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.11.2004
Posty: 42
semp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Też używam do tego celu kamerki.
Straty zawsze jakieś są, bo nie jest to sygnał nieskompresowany, tylko mamy standardową kompresję DV, ale na tak świetną jakość materiału nie wypada narzekać. Długa szukałem najlepszego rozwiazania i wybralem wlasnie to.
semp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2006, 22:19   #54
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak zgrac film z kamery mini DV na kompa

Witam, mam problem ze zgraniem filmu z kamery mini DV na kompa. Nie wiem w jakim programie. Mam wejscia w kamerze S-Video USB i DV. Jak ktos wie jak mam to zrobic to dziekuje za pomoc Pozdrawiam
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2006, 22:57   #55
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.11.2004
Posty: 42
semp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Używaj wyjścia DV.
Programików jest cała masa.
semp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2006, 20:37   #56
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmmm a mozesz mi podac jakies konkretne nazwy ?? I jak przez DV to musze miec Fire Wire ??
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2006, 20:43   #57
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 5,925
czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
hmmm a mozesz mi podac jakies konkretne nazwy ?? I jak przez DV to musze miec Fire Wire ??
tak musisz miec FireWire, albo masz kontroler na płycie głownej lub kupujesz za 50-60 zł kartę na PCI
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2006, 20:48   #58
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no wlasnie bedzie musial kupic Fire Wire ... bo nie mam a chce zgrac film .. a jakies programy do zgrania ?? a o co chdzi z tym kontrolerem ?? Bo ja mam kabelki AV i moge tak podlaczyc kamere do kompa ale nie wiem jakim programem mam to zrzucic:/
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2006, 21:05   #59
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 5,925
czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>czechoj jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
kontroler magistrali FireWire zwany też IEEE-1394 kupujesz na karcie PCI (np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2118 ) lub PCMCIA (do laptopa np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2117 ). Kabel DV znajduje się w komplecie z kartą. Kabelki AV to mozesz sobie do TV podpiąć . Jeśli Twoja kamera jest standardu miniDV to nie baw się w zgrywanie przez kartę graficzną czy telewizyją stracisz dużo na jakości.
No więc jak juz kupisz kartę FW to mozesz wykorzystać do ściągnięcia z kamery danych np. Pinnacle bądz NeroVE, lub tuzin innych programów. Zobacz czy producent kamery nie dostarczył razem z oprogramowaniem czegoś do łapania wideo. Miłej pracy
PS Właśnie doczytałem że masz miniDV - kupuj kartę FW
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR

Ostatnio zmieniany przez czechoj : 05.03.2006 o godz. 21:07
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2006, 13:24   #60
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.11.2004
Posty: 42
semp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A fajna skarbnica programów jest tutaj:
http://www.videohelp.com/tools
semp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO