Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2006, 18:41   #61
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki za pomoc Pozdro
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2006, 20:11   #62
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.11.2004
Posty: 42
semp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A proszę
semp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2006, 12:29   #63
ale bez sklerozy
 
Avatar użytkownika Dziadeczek
 
Data rejestracji: 27.12.2005
Lokalizacja: Lublin
Posty: 54
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
no wlasnie bedzie musial kupic Fire Wire ... bo nie mam a chce zgrac film .. a jakies programy do zgrania ?? a o co chdzi z tym kontrolerem ?? Bo ja mam kabelki AV i moge tak podlaczyc kamere do kompa ale nie wiem jakim programem mam to zrzucic:/
Zobacz ten wątek - dyskusja i wypowiedzi na wysokim poziomie. Pozdrawiam.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=62679
__________________
dziadek Andrzej
Dziadeczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 17:24   #64
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie Kupiłem juz kontroler Fire Wire. Mam kabel. Na opakowaniu jest napsane, że najaduje sie w zestawie Fire Wire + Kabel + oprogramowanie. Ale oprogramowania nie ma. Jest ono konieczne do korzystania z Fire Wire?
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 18:15   #65
ale bez sklerozy
 
Avatar użytkownika Dziadeczek
 
Data rejestracji: 27.12.2005
Lokalizacja: Lublin
Posty: 54
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
Witam ponownie Kupiłem juz kontroler Fire Wire. Mam kabel. Na opakowaniu jest napsane, że najaduje sie w zestawie Fire Wire + Kabel + oprogramowanie. Ale oprogramowania nie ma. Jest ono konieczne do korzystania z Fire Wire?
W przypadku XP nie potrzeba sterowników. Włóż kartę w wolny slot i uruchom komputer. To wszystko.
__________________
dziadek Andrzej
Dziadeczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 18:35   #66
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wlozylem i nie dziala nie wiesz jaki moze byc tego powod
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 18:40   #67
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a i co jezeli karta jest przeznaczona na gniazdo PCI 2.1 a ja mam np inne ??
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 19:45   #68
ale bez sklerozy
 
Avatar użytkownika Dziadeczek
 
Data rejestracji: 27.12.2005
Lokalizacja: Lublin
Posty: 54
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
wlozylem i nie dziala nie wiesz jaki moze byc tego powod
Najpierw sprawdź wg tego schematu czy system wykrył twoją kartę:
Strat->Ustawienia->Panel sterowania->System->Sprzęt->Menadżer urządzeń W tej liście sprawdź czy masz pozycję: Kontrolery hosta magistrali IEEE 1394 jeśli takiej pozycji nie masz to system karty nie wykrywa, jeśli ta pozycja jest to kliknij na plus przy niej i powinieneś zobaczyć swoją kartę np z takim zapisem: kontroler hosta IEEE 1394 VIA zgodny z OHCI.
Jeśli system wykrył twoją kartę to podłącz do niej przewód, małą wtyczkę wepnij do swojej kamery (złącze DV), ustaw kamerę w pozycji odtwarzenie, przejdź do programu w którym zamierzasz dokonywać przechwytywania materiału, znajdż klawisz Capture, ustaw parametry przechwytywania (avi, mpeg, katalod docelowy) wciśnij w kamerze Play a następnie w programie Capture - proces przechwytywania powinien się zacząć.
__________________
dziadek Andrzej
Dziadeczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 19:52   #69
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamierzam przechwycic film programem Ulead VideoStudio 7 SE DVD dobry on jest ?? Pozycji takowej nie mam wiec jak wspomnialem system jej nie wykrył. Co mam zrobic??
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 20:17   #70
ale bez sklerozy
 
Avatar użytkownika Dziadeczek
 
Data rejestracji: 27.12.2005
Lokalizacja: Lublin
Posty: 54
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
Zamierzam przechwycic film programem Ulead VideoStudio 7 SE DVD dobry on jest ?? Pozycji takowej nie mam wiec jak wspomnialem system jej nie wykrył. Co mam zrobic??
Jaki masz system? Jeśli 98 to sterowniki mogą a właściwie na pewno będą konieczne. Szukaj w necie - znajdziesz. Jeśli XP to sprawdz czy karta jest prawidłowo włożona ewentulnie włóż ją w jakiś inny wolny. Jeśli to nie pomoże - powodów może być masę.
__________________
dziadek Andrzej
Dziadeczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 21:45   #71
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam XP... no szukalem i nie moge znalesc jak bys mogl mi pomoc znalesc byl bym Ci bardzo wdzieczny to jest Karta AVACS FIRE-WIRE.
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2006, 08:45   #72
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Karte juz mi wykrył. Włozyłem ja ponownie do gniazda. Znajduje sie w Kartach sieciowych. Mam nadzieje ze juz Wam Tobie nie bede zawracac glowy, że sobie poradze . Dziekuje za udzielona mi pomoc. Pozdrawiam

PS. Zassałem z neta ten program "Pinnacle" polecono mi go na tym forum
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2006, 11:07   #73
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przechwytuje film programem Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE i Studio Version 9. Przecwytuje mi ale nie co jest ale zapisac nie idzie konczy przechwyt i nie ma zadnego klawisza "SAVE".
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2006, 14:50   #74
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Juz zapisalem ale jak przechwycil film w Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE i Nero to dzwiek jest znieksztalcony, a znowusz Pinnacle nie chce ottworzyc w zadnym odtwarzaczu ... Poraz kolejny zwracam sie o pomoc ..
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2006, 13:55   #75
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.03.2006
Posty: 12
arczu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
Juz zapisalem ale jak przechwycil film w Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE i Nero to dzwiek jest znieksztalcony, a znowusz Pinnacle nie chce ottworzyc w zadnym odtwarzaczu ... Poraz kolejny zwracam sie o pomoc ..
A masz zainstalowany jakiś kodek DV ?

ps.ma ktoś jakieś info o ustawieniach kodeka "Huffyuy" jesli chodzi z zgranie materiały z taśmy VHS przez tunerTV ? Lub moze jakiegoś alternatywnego mjpeg'a ?
arczu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO