![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2009
![]() |
jak usunąć datę i czas z nagrania miniDV??
witam!
![]() jak w tytule: jest jakis sposób na usuniecie z materialu przegranego z kasety miniDV daty i czasu widocznego w rogu nagrania? ( mam nadzieje, ze w miare jasno zadalem pytanie ![]() przyszlo mi to do glowy kiedy pod wiekszym obciazeniem kompa( kompresja video w tle) te wlasnie dane(podczas ogladania zgranego materialu) czyli data i czas zniknely na kilka sekund... z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To zależy czy dane są wrenderowane w obraz, czy też wyciągane ze strumienia DV i renderowane podczas odtwarzania.
W pierwszym przypadku można próbować ten fragment maskować jakoś, ale efekt będzie raczej słaby. W drugim trzeba ustawić gdzieś (zależnie od posiadanego programu) żeby nie wyświetlał czasu. Moje nagrania nigdy nie mają czasu, nawet nie bardzo wiem co musiałbym zrobic żeby się pojawił ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
no wlasnie....
nie chce tego maskowac tylko oddzielic od reszty obrazu wlasnie. wydaje mi sie, ze jest to osobny strumien bo jak juz mowilem, data i czas zniknelly na kilka sekund( sprawdzalem pozniej jeszcze to miejsce nagrania i wszystko bylo znowu w tym samym miejscu)...
dalej probuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Data w DV jest rzeczywiście gdzieś zapisywana (czy to jest strumień czy raczej coś na wzór EXIF to nie wiem). Są nawet specjalne pluginy do różnych programów zamieniające ją na obraz:
http://www.dvdate.ru/en/dvrecdate.html http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo...=23133&start=0 Myśle że ten program ma coś takiego wbudowane i trzeba poszukać gdzieś w opcjach żeby to wyłaczyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki za pomoc... jeszcze sie nie uporalem ale sa wskazowki. .. dzieki raz jeszcze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
czas, daty, kaseta, minidv |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
Jak usunąć z autostartu Dell Support Center | Agusia | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 6 | 22.09.2008 21:03 |
Blokada na DVD...jak usunąć? | sevenUP | DVD-Video | 8 | 26.09.2007 00:07 |
Jak usunąć resztki po instalacji? | felolub | Napędy optyczne DVD | 5 | 12.12.2006 14:24 |
JAK USUNĄĆ CD-ROM EMULATOR (WinOnCD 3.8) | ..:: BaZI ::.. | Napędy optyczne CD | 1 | 17.01.2001 13:16 |