![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2004
![]() |
Jak uzyskać dostęp do napisów po skopiowaniu DVD na HDD
Czy wie ktoś jak uzyskać dostęp do napisów i ścieżek dźwiękowych po skopiowaniu filmu DVD na dysk twardy. Do kopiowania używam DVD decryptera. Jedyny program jaki mi wyświetlił napisy to flaskempeg, którego uzywam do kompresji, ale nie ma opcji full screen więc odpada. Proszę o jakikolwiek sposób skopiowania DVD na dysk twardy tak żeby można było zmieniać napisy i ścieżki dźwiękowe.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
Ja dostałem go razem z nagrywarką DVD Pozdr PS "...żeby można było zmieniać napisy i ścieżki dźwiękowe..." ja zrozumiałem jako "wybierać", czyli widzieć i słyszeć podczas odtwarzania (wynika to z kontekstu). Piszcie tak, aby nie trzeba się było domyślać. Jeśli chcesz ingerować w napisy i ścieżki dźwiękowe (korygować, zmieniać, zastępować innymi), to sprawa jest już bardziej skomplikowana. Skonkretyzuj swój problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2004
![]() |
Odp. na P.S. Chcę jedynie widzieć i słyszeć te napisy i ścieżki dźwiękowe jakie są zawarte w materiale DVD jaki skopiuję na HDD.
A co do odpowiedzi na mój post to: Gdyby to było takie proste jak piszesz to napewno nie zamieszczał tu swojego zapytania. Używam PawerDVD na codzień, niestety opcje subtitles i audio language są zawsze nieaktywne, wiem że powinienem otworzyć plik IFO po wybraniu open DVD file on hard disc drive, ale nie mogę go otworzyć bo kiedy przechodzę do folderu gdzie jest zgrany materiał DVD przycisk OK nie jest aktywny a w okienku exploratora nie wyświetlają się żadne pliki do otwarcia więc nic nie mogę zrobić. Działa jedynie Open media files gdzie zaznaczam wszystkie "voby" i odpalem je poprostu , ale jak pisałem wcześniej nie mam dostępu do żadnych dodatkowych strumieni, zazwyczaj domyślnie odpala się wersja angielska bez napisów i nie można tego zmienić. Windows media Player też mi nie otwiera pliku Ifo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
1. DVDDecrypter'em zrzuciłeś cały materiał na HDD? (wszystkie pliki znajdujące się na płycie?, czy tylko sam film?) 2. jakie pliki masz w katalogu na HDD?, może czegoś brakuje? (np VIDEO_TS.IFO) Jeżeli PowerDVD nie przyjmuje katalogu z filmem - oznacza, że katalog jest niekompletny lub ma uszkodzone pliki (*.ifo) Możesz teraz: 1. Jeszcze raz zrzucić płytę na HDD (całość !!) DVDDecrypter'em lub 2. wygenerować na nowo *.ifo IfoEdit'em używając zrzuconych plików *.vob (o ile te nie są uszkodzone, ale z treści wynika, że vob'y się odtwarzają) Jeśli w dalszym ciągu będziesz miał kłopoty - skontaktuj się ze mną na g-g Pozdr |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
no jasne
jeśli materiał zawiera pliki VIDEO_TS.IFO i VIDEO_TS.BUP to po wczytaniu materiału do Power DVD będzie można zmieniać ścieżki a propos DVD Decryptera ów film zapewne ripowałeś w ustawieniu IFO dlatego tych plików brakuje ripuj w FILE i wszystkie pliki |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Jak dobrze sobie przypominam to pliki vob można potraktować ifoeditem (create ifo) który utworzy nam te pliki ifo i bup
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|