Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.03.2005, 13:10   #1
mirtekone
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.08.2004
mirtekone w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak uzyskać dostęp do napisów po skopiowaniu DVD na HDD

Czy wie ktoś jak uzyskać dostęp do napisów i ścieżek dźwiękowych po skopiowaniu filmu DVD na dysk twardy. Do kopiowania używam DVD decryptera. Jedyny program jaki mi wyświetlił napisy to flaskempeg, którego uzywam do kompresji, ale nie ma opcji full screen więc odpada. Proszę o jakikolwiek sposób skopiowania DVD na dysk twardy tak żeby można było zmieniać napisy i ścieżki dźwiękowe.
mirtekone jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.03.2005, 13:51   #2
LUCAN
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.02.2004
LUCAN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mirtekone
Czy wie ktoś jak uzyskać dostęp do napisów i ścieżek dźwiękowych po skopiowaniu filmu DVD na dysk twardy. Do kopiowania używam DVD decryptera. Jedyny program jaki mi wyświetlił napisy to flaskempeg, którego uzywam do kompresji, ale nie ma opcji full screen więc odpada. Proszę o jakikolwiek sposób skopiowania DVD na dysk twardy tak żeby można było zmieniać napisy i ścieżki dźwiękowe.
Przecież, jak sam piszesz, masz już na HDD kompletny materiał. Jeżeli chcesz to obejrzeć, wystarczy player DVD - może to być np. PowerDVD, sprawdzony, działający bez problemów, niestety płatny. Player'ów DVD jest wiele, zależy co się komu podoba. Wyszukaj w Google i wybierz wg własnego gustu. Zobacz też w Centrum plików naszego forum.
Ja dostałem go razem z nagrywarką DVD
Pozdr

PS
"...żeby można było zmieniać napisy i ścieżki dźwiękowe..." ja zrozumiałem jako "wybierać", czyli widzieć i słyszeć podczas odtwarzania (wynika to z kontekstu). Piszcie tak, aby nie trzeba się było domyślać. Jeśli chcesz ingerować w napisy i ścieżki dźwiękowe (korygować, zmieniać, zastępować innymi), to sprawa jest już bardziej skomplikowana. Skonkretyzuj swój problem.
LUCAN jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2005, 15:28   #3
mirtekone
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.08.2004
mirtekone w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Odp. na P.S. Chcę jedynie widzieć i słyszeć te napisy i ścieżki dźwiękowe jakie są zawarte w materiale DVD jaki skopiuję na HDD.

A co do odpowiedzi na mój post to:
Gdyby to było takie proste jak piszesz to napewno nie zamieszczał tu swojego zapytania. Używam PawerDVD na codzień, niestety opcje subtitles i audio language są zawsze nieaktywne, wiem że powinienem otworzyć plik IFO po wybraniu open DVD file on hard disc drive, ale nie mogę go otworzyć bo kiedy przechodzę do folderu gdzie jest zgrany materiał DVD przycisk OK nie jest aktywny a w okienku exploratora nie wyświetlają się żadne pliki do otwarcia więc nic nie mogę zrobić. Działa jedynie Open media files gdzie zaznaczam wszystkie "voby" i odpalem je poprostu , ale jak pisałem wcześniej nie mam dostępu do żadnych dodatkowych strumieni, zazwyczaj domyślnie odpala się wersja angielska bez napisów i nie można tego zmienić. Windows media Player też mi nie otwiera pliku Ifo.
mirtekone jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2005, 16:32   #4
LUCAN
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.02.2004
LUCAN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mirtekone
.... Używam PawerDVD na codzień, niestety opcje subtitles i audio language są zawsze nieaktywne....
Przepraszam, to nie jest złośliwe. Poczytaj co piszesz. Jeżeli te opcje są "zawsze" nieaktywne, to dlaczego się tym razem dziwisz? Ale przewiduję, że to kolejny lapsus.
1. DVDDecrypter'em zrzuciłeś cały materiał na HDD? (wszystkie pliki znajdujące się na płycie?, czy tylko sam film?)
2. jakie pliki masz w katalogu na HDD?, może czegoś brakuje? (np VIDEO_TS.IFO)

Jeżeli PowerDVD nie przyjmuje katalogu z filmem - oznacza, że katalog jest niekompletny lub ma uszkodzone pliki (*.ifo)
Możesz teraz:
1. Jeszcze raz zrzucić płytę na HDD (całość !!) DVDDecrypter'em lub
2. wygenerować na nowo *.ifo IfoEdit'em używając zrzuconych plików *.vob (o ile te nie są uszkodzone, ale z treści wynika, że vob'y się odtwarzają)
Jeśli w dalszym ciągu będziesz miał kłopoty - skontaktuj się ze mną na g-g

Pozdr
LUCAN jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2005, 20:58   #5
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no jasne
jeśli materiał zawiera pliki VIDEO_TS.IFO i VIDEO_TS.BUP to po wczytaniu materiału do Power DVD będzie można zmieniać ścieżki
a propos DVD Decryptera
ów film zapewne ripowałeś w ustawieniu IFO dlatego tych plików brakuje
ripuj w FILE i wszystkie pliki
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 22:22   #6
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak dobrze sobie przypominam to pliki vob można potraktować ifoeditem (create ifo) który utworzy nam te pliki ifo i bup

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: