![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.10.2004
![]() |
jak wkelic zmienionego VOB
Mam taki problem... chce przerobic film ( dokladnie fragment z wesela ). Problem polega na tym ze VOB3 chce wyciac kawalek filmu a potem wstawic go spowrotem na jego mioejsce tylko nie wiem jak to zgrac z menu??
pierwsze kroki juz poczynilem wrzucilem tego VOB do pinakla i przerobilem ( wyciolem nie potrzebne fragmenty ) . Teraz mam problem bo nie wiem jak ten film polaczyc w calosc ( zmienila sie wielkosc).Wiem ze moge nie potrzebne fragmenty tylko ukryc problem polega na tym ze pozostaje widoczne przejscie miedzy tymi fragmentami ( ostatecznie tak zrobie ) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Pinnacle'm obrobiłeś VOBa i zapisałeś też jako VOB, tak? (i obrabiałeś tylko tego jednego VOB'a ?)
W ten sposób chyba się nie da.. W każdym razie nic sensownego nie przychodzi mi do głowy. Nie znam Pinnacle'a ale może spróbuj tak: 1. wyciągnąć z całego titlesetu (zestawu vobów o wspólnym VTS_x) audio i video (np Vobedit'em) 2. w Pinnacle'u wczytać audio i video, wyciąć zbędne fragmenty, dołożyć chaptery (rób tak jakbyś chciał wygenerować płytkę od nowa) ; wygeneruj płytkę DVD (mam nadzieję, że Pinnacle nie będzie próbował tego przekodowywać) 3. Z oryginału zgraj do jakiegoś katalogu wszystkie pliki z wyjątkiem tych które obrabiałeś w Pinnacle'u, skopiuj do tego samego katalogu pliki VTS_x_*.VOB (jeśli nie zgadzają się numery titlesetów między tym co było na płytce a tym co zrobił Pinnacle to zmień nazwy tych wygenerowanych). Teraz zostaje Ci użycie IfoUpdate (original IFO to to co zgrałeś z płytki, authored IFO to to co wygenerował Pinnacle). Pozostaje sprawdzić czy wszystko jest ok najpierw na jakimś PowerDVD/WinDVD a potem na dvdrw i stacjonarny ![]()
![]() |
![]() |
|
|