Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.11.2003, 21:15   #1
skonaa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.07.2003
Lokalizacja: Żory
Posty: 14
skonaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak wymienić MENU w filmie na DVD (uroczystość ślubna)

Witam!!
Mam problem mianowicie chciałbym wymienić samo MENU . Mam nagrane wesele na DVD tylko to menu jest przynajmniej daremne, chciałbym podmienić . Płyte zripowałem na HDD ale co dalej ?mysłałem ze w Workshopie to zrobie ale nie, on nie czyta VOBÓW. NIe mam pomysłów jak tego dokonąć. Prosiłbym o instrukcje "krok po kroku". I czy jest możliwość zrzucenia materiału z płyty ale w mpeg? Jeszcze jedna sprawa koleś nagrał to na "+" i nie chodzi to we wszystkich odtwarzaczach jak uda mi się dorobic nowe MENU to musze nagrać na "-" czy będą jakieś z tym problemy?
POz MArcin zgóry dzięki
skonaa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.11.2003, 22:06   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wytnij z vobów audio i video za pomocą programiku Vobedit - wczytujesz pierwszy vob, klikasz Demux, wybierasz najpierw Mpeg Stream a potem AC3 Audio albo LPCM w zależności w jakim formacie masz dźwięk i zapisujesz oba pliki, które potem możesz połączyć w jeden plik .mpg za pomocą TMPGenc (Mpeg Tools -> Multiplex), wrzucić do Workshopa i zrobić nowe DVD ze swoim menu.
i oczywiście nie ma znaczenia to, że materiał był wcześniej nagrany na DVD+R... możesz nagrać film ponownie bez problemu na DVD-R
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2003, 23:25   #3
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
roxio 6

ten program ma w sobie wszystko ,nagrywa CD i DVD robi piekne menu itd.
moze jak kiedys bylo tylko cd-rw to i nero byl dobry ale teraz swiat poszedl dalej i roxio teaz a nero zostalo w XX wieku.

sprawdz roxio 6 jest the best -proste w obsludze kazdy sie polapie o co chodzi
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2003, 13:29   #4
skonaa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.07.2003
Lokalizacja: Żory
Posty: 14
skonaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
prawie wszystko ale...

Kolejny problem : tych vobów mam 5 sztuk rozumiem ze muszę przeprowadzic operację z każdym z nich. W katalogu wynikowym powstaja 2 pliki o rozszezenie
*.m2v i *.ac3 . Skąd sciagną TMPGenc? rozumiem ze ten program połączy mi te 2 pliki (*.m2v i *.ac3) z którego wyniknie mi *.mpeg. Jezeli dalej rozumiem dobrze to tych plików wynikowych tez bede miał 5. Teraz jak je połączyć w jeden *.mpeg? A moze w workshopie uda sie to zrobić wrzucać po koleji? Juz mam tego TMPGenc tylko ze nie chce załadować pliku *.ac3 hmm wyskakuje komunikat ze "nie potrafi go otworzyc "co robic dalej?
POz MArcin

Ostatnio zmieniany przez skonaa : 23.11.2003 o godz. 15:01
skonaa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2003, 16:05   #5
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez skonaa
Kolejny problem : tych vobów mam 5 sztuk rozumiem ze muszę przeprowadzic operację z każdym z nich. W katalogu wynikowym powstaja 2 pliki o rozszezenie
*.m2v i *.ac3 . Skąd sciagną TMPGenc? rozumiem ze ten program połączy mi te 2 pliki (*.m2v i *.ac3) z którego wyniknie mi *.mpeg. Jezeli dalej rozumiem dobrze to tych plików wynikowych tez bede miał 5. Teraz jak je połączyć w jeden *.mpeg? A moze w workshopie uda sie to zrobić wrzucać po koleji? Juz mam tego TMPGenc tylko ze nie chce załadować pliku *.ac3 hmm wyskakuje komunikat ze "nie potrafi go otworzyc "co robic dalej?
POz MArcin
1. w Vobedit zaznaczasz opcje "Demux complete title set" i program wyciągnie ci audio i video ze wszystkich vobów - będziesz miał je w całości.

2. czy ładujesz pliki korzystając z opcji Mpeg Tools -> Multiplex ? i czy jesteś pewien, że w twoim DVD jest audio w formacie AC3? może jest to LPCM czyli *wav?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2003, 17:48   #6
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
ok jeszcze przyklady

program jest bardzo przejrzysty i prosty
__________________

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 12:53
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2003, 20:31   #7
miles
volleyball
 
Data rejestracji: 14.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Śuby sią w śobote

Ja włąsnie wymienia koledze menu z zaślubi, poniewąż pan który to zrobił pomylił się troche. Krążek naklejony krzywo i wydrukowany z pasami. I jeszcze na - esperanza. Piękna pamiątka na trzy miesiące heeehe
Ja osobiście bym tego nie przyjął ale... to nie moja sprawa.
Cobra jak zwykle niezawodny
Dołączone obrazki
-subu.jpg 
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2003, 19:09   #8
skonaa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.07.2003
Lokalizacja: Żory
Posty: 14
skonaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ac3 czy LPCM

Dzieki Za Pomoc!!!
Wydaje Mi Sie Ze Dziwiek Mam W Ac3 PoniewaŻ Gdy Ładuje W Vobedicie To Jest Tam Nazwa "ac3 Audio Pack" . Chyba Ze Jest Jeszcze Inna MozliwoŚĆ Sprawdzenia Formatu Nagranego Dziwieku?
skonaa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2003, 19:24   #9
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
np. odpal film w PowerDVD i włącz w menu (prawy przycisk myszki) "Informacje" o filmie - pokaże ci się rodzaj audio i video na odtwarzanym DVD.
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2003, 19:32   #10
skonaa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.07.2003
Lokalizacja: Żory
Posty: 14
skonaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pisze Dolby Digital 2.o
I TERAZ NIE WIEM CO ZAZNACZYĆ CZY AC3, LPCM,MPA,DTS.......
ZROBIŁEM NA LPCM TO TMPEGENC NIE PRZYJMUJE
A MOZE MAM JAKŚ PADNIETĄ WERSJE PROGRAMU? PROSZE O LINKA

Ostatnio zmieniany przez skonaa : 24.11.2003 o godz. 19:41
skonaa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2003, 20:45   #11
pparadox
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.10.2003
Posty: 55
pparadox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez skonaa
Pisze Dolby Digital 2.o
I TERAZ NIE WIEM CO ZAZNACZYĆ CZY AC3, LPCM,MPA,DTS.......
ZROBIŁEM NA LPCM TO TMPEGENC NIE PRZYJMUJE
A MOZE MAM JAKŚ PADNIETĄ WERSJE PROGRAMU? PROSZE O LINKA

Witam!!!
Zaznacz w VobEdit dzwiek AC3 przy ktorym sa parametry 0x80 zmien je na 0x81 potem ok i TMPGenc rozpozna dzwiek prawdlowo...
__________________
pozdrawiam
paradox
pparadox jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2003, 00:44   #12
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
warto zagladnoc tez pod ten adres
http://www.mediachance.com/dvdmenu/screenshots.html
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 12:52   #13
skonaa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.07.2003
Lokalizacja: Żory
Posty: 14
skonaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dalej nie idzie......

Witam!!!
Dalej nie potrafie załadować dzwieku!!!! VOBEDITEM zgrywam na różne sposoby i dalej nic nawet po wpisaniu 0x81!!! TMPGEenc nie przyjmuje "can not open, or unsupported". Teraz spróbuje wszystko od nowa tzn. ripuje Decrypterem2.4 i teraz nie wiem czy zaznaczyć wszystko do zripowania czy zostawić to co sobie sam zaznaczy (same duze pliki bez ifo itp.) A może jest jeszcze inny program do wyciągania mpeg z vobów? Proszę o jakieś linki z tymi programami . Narazie to tyle będe męczył się dalej.POz Marcin
_________________________________________-
udało się mam dwa pliki *.m2v i *.ac3 (zrobiony na ox80)
I problem nastepujący ze przy ładowaniu pliku z dzwiekime do tMPEGenc dosyć długo sie zastanawia i wyskakuje cały program. hmm i co teraz może powinienem spróbowac na 0x81? zobaczymy.
POz MArcin

Ostatnio zmieniany przez skonaa : 26.11.2003 o godz. 13:21
skonaa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 17:09   #14
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a po co ladujesz dzwiek do tmpgenc'a? (przejrzalem pobieznie watek) TMPGEnc to mpeg encoder. Ten dzwiek zostaw w spokoju Skoro chcesz podmienić tylko menu to poszukaj jakiegoś prostego programu (ja bym użył DVD Maestro ). Zrobisz sobie takie menu jakie Ci się zamaży (zerknij na url z mojego siga)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.

Ostatnio zmieniany przez ideJ : 26.11.2003 o godz. 17:12
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 17:28   #15
skonaa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.07.2003
Lokalizacja: Żory
Posty: 14
skonaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zależy mi na wycieciu z DVD obarazu i dzwieku do formatu *.mpeg ponieważ chce zrobić "dynamicze" menu z ruchomymi oknami. A takie menu robi sie banalnie w workshopie.Tylko ze workschop potrzebuje albno *.avi lub *.mpeg. Niby mam juz 2 pliki jeden z obrazem tzn. *.m2v i dzwiek *.ac3
teraz szukam programu który połączy mi te dwa pliki w jeden *.mpeg.
w tmpgenc wyskakuje mi przy próbie załadowania dzwieku.I jestem w kropce.
POz Marcin
skonaa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.