![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.07.2006
![]() |
Jak zmienić format obrazu: z 4:3 na 16:9
Witam na forum,
![]() Mam problem. Przypadkiem skasowałem podczas edycji w kamerze cyfrowej 13 min. filmu. Zanim go zacząlem edytować w kamerze odtworzyłem go z płytki DVD-RW za pomoca Windows Media Player. Ten film zapisał się wtedy w Moich Dokumentach w innym formacie zamiast 16:9 jak w kamerze (Panasonic DVD250) zwęził się do 4:3. Chcę go ponownie zgrać na DVD dysk w oryginalnym formacie 16:9. Nie mam pojęcia jak to zrobić i czy w ogóle jest to możliwe. Bedę wdzięczny za pomoc. Nordic. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Bez ponownej kompresji si***281; nie obejdzie, wi***281;c zastan***243;w si***281; czy warto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Jak zmienić format obrazu: z 4:3 na 16:9
Dzięki za odpowiedź i wskazówki.
![]() ![]() Pzdr.Nordic |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvb2dvd/strona6.php Częśc palyerow softwareowych nie radzi sobie z interpretacją proporcji 16:9. Wszak 16:9 to ściśniete 4:3 w przypadku kodowania MPEG. Powinno od razu pomóc... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzięki!
![]() ![]() Pzdr. Nordic ![]() |
![]() |
![]() |