![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Jaka wypalara DVD ??
Hey !
Co polecacie ? Ja sie na tym totalnie nie znam - kurcze jakies DVD-R DVD+R ! Co jest lepsze ? Jaka kupic a jakiej nie ? ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Jaka wypalara DVD ??
Cytat:
Nie kupuj już nagrywarek palących z prędkoscią tylko x2, Nie opłaca się. Pozdrawiam Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
hmm
zgadzam się z Jabbą Pionier to dobry wybór, ale z tym że x2 nie opłaca się brać to napewno nie, jak rekompresujesz film kilka godzin DVD2DVDR to 15 minut rożnicy nie zrobi ![]()
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
Re: Re: Jaka wypalara DVD ??
Cytat:
![]() ja zostane przy swiom sony przynajmniej z racji za chwile x4 w nagrywaniu tez bedzie ślimakiem przy szybszych nagrywarkach.za tym postepem nigdy nie nadarzysz.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.05.2003
![]() |
Ja radziłbym przynajmniej na razie nie sugerować się aż tak bardzo prędkością nagrywania . Niektóre palniki nie palą tańszych płytek x4 z taką prędkością . Nośników jest coraz więcej i ich rynek powinien się niedługo ustabilizować . Z doświadczenie też wiem że niektóre ze stacjonarnych DVD mają problemy z szybko nagranymi płytami . Jeśli nie masz zbyt dużo kasy i robisz filmiki na własny użytek (nie hurtowa produkcja) rozważ kupno tańszej nagrywarki . Ja mam LG 4020B i w sumie jestem z niej zadowolony . Chociaż gdybym miał kasę kupiłbym SONY DRU "coś tam coś tam" (chyba nikt sie na nia nie skarżył) .Kumpel katuje od pewnego czasu TDK DVDRW0404N i też ją sobie bardzo chwali . W sumie x2 to tylko 30 min nagrywania a i nosnik jest sporo tańszy .
![]()
![]() |
#6 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Darogije Friendsy !
- co do nośników : i tak palę na Verbatim i TDK, które jak na razie są x2 (x4 jeszcze nie spotkałem). Lubię nośniki lepszej jakości - poleciłem Pionka faktycznie dlatego,że go mam i lubię. Ale moim zdaniem stanowi on dobry wybór : jest dwusystemowy, nie tak bardzo drogi (stopniowo tanieje). Firmware do Pionków zawsze się pojawia i niewykluczone,ze niedługo spokojnie zacznie palić x4 rózne "ekscentryczne" nośniki. - Co do SONY - nie mówię,że jest zła ale to wybór dla majętnych. - Co do kilku godzin DVD2DVDR - a jak pytajacy jest fanem DVD2One ![]() ![]() - nie polecałbym LG palącego x2. Sama firma LG już wypuszcza (wypuściła) sprzęcik nagrywający x4. Zrobił się więc standart (x4). No chyba,ze kasa odgrywa znaczącą rolę przy zakupie Prędkość nagrywania dla odtwarzaczy stacjonarnych to osobny problem. Z doswiadczeń palenia Audio wynika,ze dla CDRAudio optymalne prędkosci to x4 i x8. Można szybciej ale wtedy mamy szansę zetknąć sie z trzaskami, cykami. Nie zawsze, ale prawopodobieństwo jest spore. Jak jest z DVD Video ? Już wiadomo,że x1 i x2 są prędkosciami bezpiecznymi. Jak jest z paleniem x4 ? Pewnie też dopuszczalne, choć ja doswiadczalnie jeszcze nie sprawdziłem. Ale x8 ? To już może być przesada. Pozdrawiam Jabba |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
ale chyba tylko sony ma duzy bufor.. 8MB... inne maja bufory 2MB czyli tyle ile nagrywara CD.... to chyba moze nie wystarczyc do duzego obiazania kompa... nagrywanie, sluchaniue muzyki... kopiowanie itd. w jednej chwili...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Jabba P.S. za bufor 8 mega to nie dam 2000 zł czy nawet 1600... Ale nie mówię,ze Sony jest zła - jest dobra, tylko droga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|