Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 18.09.2005, 19:40   #1
zet64
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.09.2005
zet64 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy proszę o poradę - 0% doświadczenia w DVD

Witam,
jak na wstępie - 0% doświadczenia, a apetyt na zabawę rośnie.
Postanowiłem stworzyc kopię bezpieczeństwa dla filmu zakupionego dla dziecka - Iniemamocni. On niszczy płyty jak tylko się do nich dorwie więc wolę się zabezpieczyc.
Trochę poczytałem, zainstalowałem kilka programów ( Alcohol120 , DVD Decrypter) no i mialem wielką nadzieję że się uda. Decrypterem zczytałem zawartośc płytki, ale dowiedziałem się obserwując tematy forum, że żeby to nagrac to muszę już użyc innego programu, np. DVD Clone. Niestety nie mogę znaleźc free wersji tego programu. Tylko płatne.
Nie sprawdziła się też informacja o możliwościach Alcohol'u120 - miał czytac i nagrywac zabezpieczone płytki. Nie chce czytac bo wyskakuje informacja o tym że płyta jest zabezpieczona i nie da się tego zrobic.
No cóż, jesli ktoś jest w stanie podpowiedziec cokolwiek co mi pomoże to będę bardzo wdzięczny. Jeszcze interesuje mnie czy to są filmy które mogą byc nagrane na jednej płytce 4,5 Gb, cz ymuszą byc to płyty DL, czy można to nagrac na dwie płytki w przypadku jeśli zawartośc ma ponad pojemnośc jednej.
zet64 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.09.2005, 19:49   #2
coil
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.06.2005
coil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
film na twardy dysk zgrywasz DVD Decrypterem z najnowszym AnyDVD w tle. To co zgrasz przerabiasz programem DVD2One i efekt pracy wypalasz choćby Nero na zwykła DVD+R. Nagrywaj na plusy - lepiej.
Co do zdobycia programów to polecam "oślą łączkę" - niezawodna pod tym względem
coil jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.09.2005, 20:13   #3
zet64
Stały bywalec ;)

Wielkie dzięki, jeszcze tylko co to jest "ośla łączka"... i już zaczynam.

i jeszcze coś : czy znaczenie ma nagrywarka ? ja mam Liteon'a 1693-S i nie wiem czy jest dobry do tych celów. Wpadały mi w oko informacje że do tego potrzebne nagrywarki które się do tego nadają - ale nie wiem dlaczego.

i jeszcze jedno pytanko : czy jesli zgrywałem materiał przy pomocy DVD Decrypter bez uruchomionego w tle AnyDVD - to efekt jest do kosza i muszę to robic od nowa

Ostatnio zmieniany przez zet64 : 18.09.2005 o godz. 20:52
Stary 18.09.2005, 23:58   #4
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zet64
Wielkie dzięki, jeszcze tylko co to jest "ośla łączka"... i już zaczynam.

i jeszcze coś : czy znaczenie ma nagrywarka ? ja mam Liteon'a 1693-S i nie wiem czy jest dobry do tych celów. Wpadały mi w oko informacje że do tego potrzebne nagrywarki które się do tego nadają - ale nie wiem dlaczego
Każda nagrywarka DVD sie do tego nadaje, tylko nagrywaj na lepszym nośniku a, nie na padlinie za 1PLN

Cytat:
Napisany przez zet64
i jeszcze jedno pytanko : czy jesli zgrywałem materiał przy pomocy DVD Decrypter bez uruchomionego w tle AnyDVD - to efekt jest do kosza i muszę to robic od nowa
Nie, sęk w tym że, nie ma już nowszych wersji DVD Decryptera, a AnyDVD jak na chwilę obecną się rozwija

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2005, 00:54   #5
zet64
Stały bywalec ;)

Dzięki za info...
Ciekaw jestem czy jest gdzieś opis poszczególnych funkcji w tych programach - AnyDVD, DVD decrypter, dvd2one, itp
Próbowałem to opanowac ale na dysk zgrało się bez fonii. Przy pomocy DVD Decrypter pliki są nie do obejrzenia, przy DVD Clone są bez dźwięku, przy Alcohol120 też bez. tyle że Alcohol120 umożliwia kopiowanie łatwe i przyjemne - ale chyba można to nagrac tylko na płytkę DL. Nie wiem czy się da przepuścic przez DVD2one. oczywiście w każdym przypadku chodził ANYDVD w tle. Poza tym spotkałem w różnych miejscach forum różne informacje i podobne nazwy programów, np DVD Decrypter i DVDFab Decrypter. niby podobne i do tego samego chyba służą, ale czy na pewno tak samo działają ? Mam na razie problem z Audio i nie wiem jak go rozwiązac. Co ciekawe, w tym co powstalo po zgraniu przez Alcohol120 są 2 pliki - Audio i Video. To dlaczego przy odtwarzaniu nie ma dźwięku ? Oczywiście odtwarzaniu z kompa. Nie próbowalem tego nagrywac bo 1. nie miałem płytki DL, 2. nie byłem pewny rezultatu. 3. nie wiem czy lepiej - o ile się da - przepuścic to jeszcze przez DVD2one i jak się domyślam będzie to na jednej płytce 4,7Gb, czy podzielic DVDclone i nagrac na dwie płytki, czy nagrac na DL. jeszcze nie mogę tego ogarnąc. Dlatego jestem ciekaw czy znajdę gdzieś opis działania poszczególnych funkcji w tych programach.
Stary 21.09.2005, 10:01   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czy to system WinXP i dysk w formacie NTFS?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2005, 11:18   #7
coil
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez ed hunter
czy to system WinXP i dysk w formacie NTFS?
a ma to jakies znaczenie - mi bardzo ładnie wychodza wszelkie przerobki zarówna na FAC-ie w W98 jak i pod XP na NTFS-ie
Stary 21.09.2005, 11:28   #8
Crasher
AMD User

Data rejestracji: 19.01.2005
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez coil
a ma to jakies znaczenie - mi bardzo ładnie wychodza wszelkie przerobki zarówna na FAC-ie w W98 jak i pod XP na NTFS-ie
Ale obrazu DVD juz na FAT'cie nie zrobisz.

@zet64 : Do Iniemamocni nie potrzeba AnyDVD. Co do Descryptera to Odpalasz go, bierzesz Mode->File. W zakladce Destination podajesz miejsce gdzie ma te pliki zapisac i juz. Mozna powiedziec, ze na tym sie konczy rola Decryptera. Nastepnym krokiem bedzie Albo wypalenie materialu na DVD DL, albo zmniejszenie objetosci nagrania do DVD-5. Plytka Iniemamocni wazy wiecej niz 4,3GB. Mysle, ze Twojemu dziecu nie potrzebne sa dodatki i wystarczy mu tylko film. Dlatego proponuje zapoznac sie na forum z tematem DVD2DVD-R.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Crasher : 21.09.2005 o godz. 11:52
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2005, 12:41   #9
coil
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Crasher
Ale obrazu DVD juz na FAT'cie nie zrobisz.

Pozdrawiam
dlaczego ? Wiem, że jest coś z wielkością obsługiwanych plików ale tak jak pisałem - przerabiałem filmy i pod XP i pod 98 z tym, że nigdy nie robiłem obrazu płyty. Zawsze zgrywałem Decrypterem, potem dvd2ONE i na końcu NERO. Nigdy nie było problemów. Przy tych "operacjach" nie tworzone są aż tak duże plik aby winda nie mogła ich obsłużyć
Stary 21.09.2005, 13:43   #10
Crasher
AMD User

Data rejestracji: 19.01.2005
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jezeli nie robiles obrazu to napewno nie bylo zadnego problemu. Ale powstal maly offtopic, wiec zakonczmy go i skupmy sie na tym aby pomoc koledze..

Pozdrawiam
Stary 21.09.2005, 14:06   #11
coil
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Crasher
Jezeli nie robiles obrazu to napewno nie bylo zadnego problemu. Ale powstal maly offtopic, wiec zakonczmy go i skupmy sie na tym aby pomoc koledze..

Pozdrawiam
jasne jasne.....a Koledze to już chyba więcej się w temacie tych opisywanych programów nic dodać nie da )
Stary 21.09.2005, 23:22   #12
zet64
Stały bywalec ;)

Tak - mam XP i NTFS . Czy to może byc ważne ? NTFS potrzebny mi do dużych dysków (podobno), a XP'ka mam raczej dlatego że 98 mnie wkurzał. XP też nie należy do programów dla osób ze słabymi nerwami (jak wszystko z Microsoft'u), jednak obchodzi się nieco łagodniej z użytkownikiem.
........ tak myślę - a może to kwestia przyzwyczajenia....... .
Stary 22.09.2005, 23:32   #13
zet64
Stały bywalec ;)

No i wciąż nie wiem czy system i system plików ma znaczenie..........
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: