![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Jak wyciac reklamy z oryginalnego DVD?
Witam probowałem w DVDShrink jak polecaliscie w innych postach, takze w DVD Clone2 ale niestety po odznaczeniu zbednych rzeczy wyskoczył taki komunikat jak pniżj. Jakim programem mogę jeszce wurzucić reklamy z DVD?
Czy po wurzuceniu reklam plyta DVD bedzie miała juz 6Gb moge to jakos upakować by skopiować ja na 4Gb? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vobblanker
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
@roman01 zainstaluj AnyDVD i wtedy sprawdź CloneDVD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Ale niektore "dodatki" zintegrowane sa z 1 vobem lub menu i kicha clonedvd nie obetnie ich
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() trzeba przyciąć .VOBa a to już nienezpieczne ![]() złożenie całości do kupy może okazać się niemożliwe. no i tu trzeba pomocy jakiegoś wielkiego mistrza, który tego dokonał. i nie zawsze rada się sprawdzi. powodzenia - nam wszystkim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.06.2005
![]() |
zainstaluj AnyDVD i tam zaznacz opcje Przechoć odrazu do menu czy jakoś tak a jak nie to w DVDShrinku jest coś takiego jak Re-autor tam tez sie wybiera co chce
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Ja nadal upieram sie przy vobblankerze, polecam i na dodatek freeware
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardzo prosta metoda na obejście reklam, którą stosuję od jakiegoś czasu z co najmniej 90% powodzeniem jest opisana tutaj : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...lam#post364108
pozdrawiam
![]() |
![]() |
#9 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ja polecam DVDRemake Pro - nie jest darmowy, ale ladnie ciacha zbiory MPEG-2 w jednym VOBie i sklada je do kupy - polecam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.04.2005
![]() |
duzo porad i zadnych dobrych rezultatow polecam instant copy i anydvd jak masz zakodowane plytki przegralem w ten sposop ponat 150 filmow i nie mialem zadnego problemu z zadnym filmem po prostu w ustawieniach najezdzasz na zakladke dvd i w metodzie kopiowania ustawiasz "main move only" i to caly proces jedyna rada uaktualniaj caly czas anydyd
powodzenia!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Mówisz o dobrym rezultacie ?, chmm ... ***8222;obejście***8221; reklam, które podałem działa wyśmienicie i zajmuje 10 sekund co do samego filmu - jeśli jego rozmiar przekracza 6 GB to mówimy o kompresji co najmniej na poziomie 27 %. Użycie transcodera może mieć jeszcze sens (max = 30%, niektórzy twierdzą, że tylko 20%) ale jakość ulegnie pogorszeniu w widocznym stopniu. No chyba, że utrata jakości to nie problem. Ja jednak tak jak kolega M@X.666 postawiłbym w tym przypadku na użycie encodera. To chyba tyle ... Ps. Życzę powodzenia w ustawieniu "main move only" w przypadku reklam na vob-ie z menu lub filmem ![]() Ps.2 Dróg do wykonania tego samego jest bardzo dużo i sporo z nich jest równie dobrych ![]() @roman01 Proponuję zainteresować się tym co podaję poniżej, metoda czasochłonna ale dająca wyśmienite rezultaty, warto ją stosować jeśli transcoder pokaże zachowanie jakości filmu poniżej 80 %. Zgrywanie na dysk : DVD Decrypter + AnyDVD Tworzenie skryptów/Encoding/Re-Authoring : DVD Rebuilder + AviSynth 2.55 + QuEnc (wolny ale darmowy) lub CCE (płatny za to szybki) + ReJig Moim zdaniem jakość QuEnc jest równie dobra jak CCE, jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość, gdyż działa wolno. Przykładowo kompresja filmu na poziomie 47 % jest ledwo zauważalna na komputerowym LCD, na telewizorze w ogóle. Gdybym to samo zrobił za pomocą transcodera np.: DVDRip-a, czy Clone-a (pozostawienie 53% jakości filmu) to porażka gwarantowana, nie mówiąc o nie planowanych niespodziankach typu zatrzymywanie się filmu itp. DVD-RB opisuje ten : http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/index.php artykuł, tylko zamiast DVD Remake-a używam metody, którą opisywałem powyżej z ifoedit-em (na samym końcu już po wykonaniu polecenia Rebuild). Świetny artykuł na temat DVD-RB znajduje się w KŚ Ekspert 05/2005 ***8211; może uda Ci się od kogoś pożyczyć bo w kioskach już go raczej nie ma. Co do reszty to AnyDVD wystarczy uruchomić i działa, opis konfiguracji Decrypter-a jest choćby tu : http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvddecrypter Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
wisiann : nie badz taki do przodu... DVD Remake ktory polecilem nie rusza przynajmniej filmu i mozna poddac go kodowaniu dopiero pozniej. Ja np. nie zdecydowalbym sie na transcoding IC - w porownaniu z CCE daje zalosne efekty, zwlaszcza w scenach z deszczem i drobnoziarnistymi substancjami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Wyjdzie ze jestem uparty, ale moze samiast uzywac pgeditow itp softu, sprobowalby ktos vobblankera, naprawia rowniez strukture dvd, jesli zle zostala skopiowana (takie cuda robi cloedvd3
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|