![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
Jaki program do tworzenia menu z ustawieniami scieżki dźwiękowej??
Witam.
Jakim programem stworzę menu do ustawień ścieżki dźwiękowej płyty DVD m.innymi takiej: USTAWIENIA ->1. Włącz lub wyłącz dźwięk oryginalny 2. Wybierz ścieżkę dźwiękową 1 lub 2 lub wyłącz ścieżkę dźwiękową Z góry dzięki za pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Menu stworzyć w programach tj. DVDLab, czy DVD Maestro. A wybór ścieżki dźwiękowej to tylko przypisanie właściwych komend pod klawisze menu. Za audio odpowiedzialny jest rejestr SPRM 1 - możesz do niego zapisywać numer wybranej ścieżki dźwiękowej. Ścieżki numerowane są od 0.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
Trochę to zagmatwane. Możesz mnie nakierować na jakiś opis dokładniejszy jak to zrobić bo nie do końca wiem o co chodzi z tymi rejestrami? Poza tym chodzi mi między innymi o możliwość wyboru dźwięku oryginalnego i np. podkładu muzycznego nr 1, czyli krótko mówiąc wyboru dwóch ścieżek dźwiękowych lub wyboru tylko jednej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nie wiem, czy dobrze cię zrozumiałem, ale nie można uruchomić jednocześnie dwóch ścieżek dźwiękowych. A o rejestrach i ich ustawianiu możesz poczytać na stronach Repliki. Znajdziesz tu też generatory komend
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Wydaje mi sie Reetou, że "zabiłeś koledze ćwieka"
z tymi rejestrami... :-) @damian3000: zostań przy DVDLab pro: http://www.mediachance.com/dvdlab/Helppro/index.htm te opisy rejestrów tylko obrazują co się dzieje - możesz zrobić to co chcesz mając zupełna niewiedzę co się skąd wzięło - tylko klikasz komendy z GUI :-) Zdaje się, że Adobe Encore też to potrafi zrobić w tle nawet bez odpowiedniej wiedzy użytkownika - czyli z poziomu GUI - ustaw to i tamto... Odradzam Maestro i programy o podobnej stopie abstrakcji. Jakkolwiek to bardzo dobry program, to przy takim zagadnieniu jak je przedstawiłeś to troche w Twoim przypadku strzelanie do muchy z armaty :-) Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|