![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.07.2003
![]() |
Nagrywanie filmu z 2 DVD na ...
Czy ktoś przegrywał film który jest na 2 dvd ,chodzi tu o tytuł Czerwona Róża gdzie na 1DVD jest 6,907GB,a na 2DVD-3,376.Chodzi o to aby zgrać całość do jednego katalogu na HD a potem podzielić materiał po równo żeby wypalić 2 DVD z minimalnym stopniem komresji.Wiem że można to zrobić DVD-Xcopy Express ale wtedy silnie skompresuje 1 płytę natomiast 2 płyta będzie OK i zostanie jeszcze niewykorzystane miejsce.Może ktoś już dzielił tak film aby wyszły 2 zapełnione DVD?Proszę o wskazówki.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
1. Wyciąć video, połączyć tmpgenc File->MPEGTools->Merge&Cut
2. Wyciąć audio, napisz w jaki formacie audio jest. Następna porada jak napiszesz ile wyszło bajtów audio a ile video ![]()
Fafer Ostatnio zmieniany przez Fafer : 01.09.2003 o godz. 20:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Moim zdaniem bezpiecznej połączyć te 2 płytki z poziomu VOB, bez zadnego "wyciągania" - potrzebny soft: VobEdit, IfoEdit (lub DVDFab)
Później możesz z tym robić co zechcesz, podzielisz to szybko DVDFab'em.
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Ok dzięki, spróbowałem sposobu Robsa, ale nie wiem jak DVDFabem mam to podzielić. Mam w katalogu (Czerwona Róża1) 6,907GB a drugim drugą płytę (Czerwona Róża2)-3,376 obie zgrane DVD Shrinkiem.W jaki sposób DVDFabem wczytać pierwszy i drugi katalog a następnie podzielic na równe 2 części?Jak widać po wielkości katalogów to materiał i tak nie wejdzie na 2 DVD, więc czy od razu z poziomu DVDFaba można skompresować materiał żeby potem wypalić 2 DVD w Nero.
![]() |
#5 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Dzięki,Wszystko ok tylko w Vob Edit podglądam Vob ID w ostatnim vobie z pierwszej płyty jest to 2 ,w pierwszym vobie z 2 płyty zmieniam na 3 w/g instrukcji-Sprawdzamy jaki numer posiada ostatni VOB-ID na płycie1,
w tym celu uruchamiamy VobEdit i otwieramy (w naszym przykładzie) VTS_01_04.VOB, klikając na ostatni Navigation Pack (rozwijamy go) i sprawdzamy nr VOB-ID, przykładowo niech będzie to VOB-ID nr 2. W tym wypadku VTS_01_1.VOB z płyty2 musi rozpoczynać się od VOB-ID: 3 (jako kontynuacja). i nic to nie daje,po modyfikacji Ifo nie idzie jako całość.
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Spróbujcie nowej wersji DVD2One, potrafi ona łączyć filmy, powinno zadziałać,
zwróćcie uwagę na ustawienie docelowej wielkości pliku na 9999MB, aby program nie kompresował materiału.
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Jak widzę to Dvd2one potrafi robić ten manewr od wersji 1.3.Niestety dostępna jest wersja Trial która nie pozwala na opcję Join.
Czy jest na to zastrzyk?, jeśli tak to podeślij na E-mail anubis1@hoga.pl. Dzięki
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Jest nowy programik AVI/MPEG/RM/WMV Joiner 4.48 do łączenia plików z kilku DVD w jedną całość na http://www.boilsoft.com.
Działa 10 dni bo to Trial, ja połączyłem Voby z 2 płyt DVD w jedną całość VTS_ALL ma 10 GB,ale co dalej może ktoś wie.Tego pliku ten nie odtwarza PowerDVD, nie mozna go podzielić DVD Fabem na 2 równe części żeby lekko skompresować DVD Shrinkiem i wypalić na 2 DVD.Musi być jakiś sposób bo inaczej program by nie powstał.
![]() |
#11 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
pozdrawiam Robs Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 12.09.2003 o godz. 22:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
zgraj film na dysk a potem polecam ulead dvdmf ( opcja import dvd )
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|