![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2003
![]() |
w jaki sposób skopiować dvd-video?
Czesc jestem zupelnie nowym uzytkownikiem nagrywrki dvd i nie mam wielkiego pojecia jak np mozna skopiowac dvd video z oryginalu.(jaki program, jak go uzywac itp.)
Bardzo prosze o mozliwie szczegolowa podpowiedz. pozdrawiam i wieeeelkie dzieki P.S. czy TDK DVDRW0404N to dobry wybór? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
może Clone DVD ? sam od paru dni mam nagryware wiec nie jestem za bardzo zorientowany, też mam wypalarke TDK !!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zdecydowanie DVD Shrink 3.0 BETA 5 (www.dvdshrink.org) - sam dobierzesz parametry jakosciowe, sciezki dzwiekowe, napisy, menu itd. Prosty jak kosntrukcja cepa, dziala w dwoch rpzebeigach (deep analysis) co daje bardzo dobra jakosc nawet przy kompresji na poziomie 50%!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
a czy ten program skopiuje zabezpieczony film? bo chciałbym zrobić kopie kilku filmów oryginalnych i w Nero i w ClonieDVD wywala mi komunikat że program nie skopiuje tej płyty ponieważ jest zabezpieczona
![]() udało mi sie skopiować wszystkie pliki (w sumie 9GB) programem SmartRipper, tylko że teraz chciałbym wiedzieć które pliki odpowiadają za film (pewnie te największe vob ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez syriusz : 13.12.2003 o godz. 17:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Get a Mac!
Tak, DVD Shrink kopiuje DVD zabezpeiczone CSS! Poza tym wsyzstko wybierasz jak na dloni - sciagnij i sam sie przekonaj. W tym programie nie da sie nic s******yc! Potem tylko gotowe pliki ladujesz do VIDEO_TS (Nero, Nowa kompilacja, DVD Video) i cieszysz sie chalupniczo wykonana plytka :-)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
ide ściągać
![]() teraz właśnie nagrałem moją pierwszą płyte DVD Video, zripowałem SmartRipperem wszystkie pliki potem do nowej kompilacji dodalem vob z filmem i wszystkie inne pliki oprócz dużych vobów ![]() ![]() i mam pytanie odnośnie Nero, w kompilacje nie można władować więcej niż 4,5 GB bo mówi że płyta jest za mała a plyta ma 4.7 GB, czy mam użyć overburning żeby nagrać 4,7? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
genialny programik !!!!!
![]() JAK ZAWSZE WYMOWNY YODA ![]() nara Ostatnio zmieniany przez syriusz : 13.12.2003 o godz. 22:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Get a Mac!
Ja zawsze zostawiam extrasy a film i tak nic nie traci, moze i mzona to zrobic ale ja nie wiem jak, bo nie mam takiej potrzeby i nigdy sie w zwiazku z tym nei zastanawialem nad tym (lubie miec dodatki).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
tez lubie dodatki ale bez przesady, jak film zajmuje 3GB a dodatki 7GB no to jak ja nagram na plyte 4GB to film straci na jakości.... chociaż ze 3 GB żeby sie pozbyć
![]() Zna ktoś dobre programy do nagrywania DVD? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2003
![]() |
Ja uzywam Nero Recode, teraz w w.2. Pliki video mozna ripować lub użyć np AnyDvd. następnie w nero wyrzucić co niepotrzebne i nagrać. Clone DVD też dobry, chociaż jakość filmu po kompresji gorsza niż w nero
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|