![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.01.2004
![]() |
Nagrywanie DVD-Audio
Jakim programem można taką płytkę wypalić??
Prosze o pomoć przewertowałem pół internetu i nic |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
no to jeszcze przeszukaj Forum, bo było sporo o tym pisane...
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dojechałem 45 stron do tyłu i nic !!!
znalazłem jedyniee trzy posty o tworzeniu płyty typu album muzyczny w winoncd 28 i 31 stron do tyłu jeśli jest ktoś zainteresowany http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=24284 Ostatnio zmieniany przez mejen1 : 13.01.2004 o godz. 08:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() przewaliłem prawie 3000 tytułów postów jeśli ktoś zadawał pytanie nie było żadnej odpowiedzi !!!!!!!!!!!!!!!!! dojechałem 70 stron do tyłu - i nic hyba nie dam rady przeglądać wszystkich rozwinięć wyszukiwarka na foum nie działa DVD_audio ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Audio DVD Creator 1.01
http://www.audio-dvd-creator.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
Nagrywałem właśnie swoje płytki ( orginalne ) Oldfielda na dvd-audio bo zaciekawił mnie format AC3, wychodzi to super, ale jednej rzeczy nie da sie chyba przeskoczyc, czyli 99 utworów na dvd-audio, a nawet jak by sie dało to stacjonarny tego nie zoabaczy :-(
Można wpakowac i dac jako zały rozdział jedna płyte, ale to jest problematyczne przy sluchaniu. Uzywałem w/w program w wersji 1.0, zaraz sciagam nowa wersje 1.1 ( nie 1.01 ). Dodam jeszcze ze format AC3 daje duze upakowanie utworów, ok 40h, a zwykłe stereo to chyba cos max 4h.
![]() |
#7 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Witam, szczerze powiem iż tak dogłębnie nie sprawdziłem tematu. Ostatnia wersja softu to 1.1.0 też ją zassałem z netu. Format Ac3 wiąże się tak samo jak i mp3 z kompresją, tak więc jeśli twój odtwarzacz DVD (stacjonarny) odczytuje mp3 to mozna upakować na płytkę DVD ok. 800 plików, to oczywiście zależy w jakiej jakości. Jakość płyt audio jest zachowana przy 192 kb/s, ja sobie nagrywam na 256 kb/s i jestem bardzo zadowolony. Nadmienię że też bardzo lubię słuchać Mike Oldfielda mój ulubiony album: The Song Of Distant Earth, Guitars, Tubular Bells III, Voyager. Na tym kończę pozdrowionka z Krakowa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.06.2002
![]() |
Chiałbym sprostować pewną niescisłość która się wdarła do tego wątku:
Standard DVD-Audio nie jest tym oczym piszą powyższe posty. Proszę poczytać sobie ten wątek:Standard DVD-Audio Do nagrania tego standardu potrzebne są bardzo specjalistyczne programy ja np. ten:DiscWelder Natomiast do nagrywania dżwięku w postaci AC3 stereo lub PCM wystarczą popularne programy do authoringu DVD jak np. DVD Architect lub Adobe Encore; jest to zwykły dżwiek DolbyDigital ze standardem DVD-Audio nie miejący nic wspólnego.
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
No tak, ale chyba wszyscy to wiedza, a ta nieścisłość wynika z podobieństwa nazw,
mowa jest oczywiście o dvd-video, wykorzystującym sam dzwięk ze statycznym obrazem, dzwiek nagrany może być w formie PCM lub AC3 i nic po za tym, nie ma tu żadnych wysokich parametrów, zresztą po co jak nagrywa sie z mp3 lub ze zwykłego cd.
![]() |
|
|