![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
![]()
Witam Kolegów.
Otóż mam dla mnie wielki problem ze zgrywaniem materiału z kamery z formatu DV na HDD. Programy zgrywające jak WinDV, Nero Vision Express ściągając dane gubią klatki. Wygląda to jakby film się zacinał. Nie wiem czego jeszcze próbować. Zainstalowełem nowe kodeki DV. Może mam za cienki procesor? (Athlon XP 2000). Pomocy. Floyds ![]() Ostatnio zmieniany przez Floyds : 11.04.2005 o godz. 22:20 Powód: błąd |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
To nie procesor...
Albo w oryginale są już błędne klatki - w sensie problem z kasetą i/lub kamerą, lub nie wyrabia się dysk twardy kompa z transferem danych. Przy okazji podczas przechwytywania na wszelki wypadek powyłączaj wszystkie inne aplikacje, które mogłyby mieć dostęp do dysku - nie wiem jakiś emule, który sobie w międzyczasie skrobie po dysku w tle bo właśnie z uporem zapisuje na nim dane, nie grzeb nic w internecie, w ogóle przez chilę nic nie rób... To nie żart - taki Premiere np. jak mu coś skrobie na dysku to od razu zatrzymuje przechwytywanie... A i zrób na pewno defragmentację dysku... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj też może zrzucić tym programem http://www.scenalyzer.com IMHO jeden z lepszych w tej materii
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
w czasie przechwytywania najlepiej odpiąć się od netu i wyłączyć wszystko co się da.
np. jak w czasie przechwytywania antywirowi wpadnie pomysł zeskanowania czegoś (np. fragnentu pliku muła), to nawet zrzut na fizycznie inny dysk posypie się. (a lepiej nie myśleć co będzie gdy muł rozpocznie zakańczanie 700MB pliku ![]() generalnie ja wyłączam antywira, firewalla, wszystkie inne zwalniacze ramu itd. i jadę na oddzielny dysk z 8MB cache 7200 obrotów. klatek nie tracę. defragmentacja obowiązkowa przed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Procek masz ok, wystarczy, zrób co mówili koledzy i nie baw się w trakcie zgrywania. A jeszcze jedno przez co zrzucasz dane USB czy IEEE?
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
![]() Cytat:
Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
miałem badziejstwo ale działało bez problemu, aż się zjarało
teraz FireWire mam Minta ale na NECu. i co nadal źle? Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 13.04.2005 o godz. 19:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Mam równiez tego Minta na necu i nie narzekam.
Hm.... powinno byc ok. A jaki masz HDD może on nie nadąza?
![]() |
|
|