![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2004
![]() |
Zmiana rozmiaru SVCD
Czy ktoś pomoże mi w jaki sposób zmniejszyć rozmiar filmu SVCD ok1600 MB,
tak by można było go zmieścić na max.dwóch płytach cd.Wiem jak taki plik podzielić,ale to wciąż za dużo! ( 800 MB nie mieśi się,nawet przy overburningu) |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
1. Nie ten dział
2. musisz obciąc napisy początkowe i koncowe, o ile to nie zmniejszy wielkości do takiej jaka jest potrzebna, możesz skompresować trochę bardziej dzwięk, a jeżeli jeszcze nie pomoże to ponownie możesz skompresować obraz, co pogorszy jego jakośc PS Qrwa ja patrze na wielkość tego co sciągam bo później na chu** mi to potrzebne bo ani to na dwie CD, ani na trzy, a jedna CD nie kosztuje majątku więc mozesz to wypalic na trzech. Dokładnie tak samo jak moi qmple najpierw sciagna szmelc a później trują mi du** żebym im podzelił to na CD i jeszcze nie weim jaką cudowną jakość zrobił
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pozatym jak przetniesz na pol to masz 2x po 800MB, czyli idealnie na plyty 700! nagrywajac svcd korzystasz z mode2tryb2 ktory pomija wikszosc danych korekcyjnych przeznaczajac to miejsce na dane! to jest normalne - najpier probuj i czytaj, potem pytaj, bo problem wymysliles zanim sprobowales
![]() tylko wybierz w nero kompilacje svcd/vcd a nie dane - inaczej nie da rady
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.10.2002
![]() |
Kolega Nimal ma rację
przetnij tego MPG'a na 2 (można to zrobić choćby narzędziami TMPEnc) najlepiej w miejscu zmiany sceny w filmie. A potem wypal 2 płytki i to wsio. Na płytę 80 min wchodzi ok. 800 MB filmu w formacie VCD/SVCD.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.10.2002
![]() |
Można więcej - matryce KVCD :)
Cytat:
Ale generalnie twoja uwaga jest słuszna. Aczkolwiek nie 40 a raczej 50 (czytniki SVSD to x2, a raczej trudno od VBR wymagać ciagle maksymalnego bitrate więc jest nieco wolniej niż x2 co daje >40 min.). Ale rzeczywiście bez udoskonaleń typu KVCD SVCD jest nieefektywne. |
|
|
|
|
![]() |
|
|